Proključala ''Morača'', Crna Gora ide na Svetsko prvenstvo!

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 25.02.2019.
21:02
Izvor: Sportske.net

Istorijski uspeh repreezentacije Crne Gore!

Sportske.net/Pavle Knežević
Sportske.net/Pavle Knežević

Povezane vesti

Dramatična borba viđena je večeras u podgoričkoj dvorani ''Morača'', gde su Crna Gora i Letonija u direktnom duelu odlučivale o plasmanu na Svetsko prvenstvo.

Crnogorcima je odgovarala bilo kakva pobeda, ali i poraz do osam poena razlike, što su na kraju uspeli i da ostvare i plasiraju se na ''Mundobasket''.

Letonija je dobila ovaj meč sa 80:74, a Dairis Bertans je u poslednjim sekundama promašio odlučujući šut za ''plus devet''.

Letonci su idealno započeli ovaj meč, poveli su u uvodnim minutima sa ubedljivih 14:2 i domaćine odmah stavili pred znatno veći psihološki pritisak.

Uz veliku podršku sa tribina, selekcija Crne Gore uspevala je da ovaj rezultatski zaostatak ublaži, ali ne i da povede. Najbliži su bili početkom druge i četvrte četvrtine, kada su razliku smanjivali na tri poena razlike.

Sam finiš meča bio je dramatičan, Letonija je na 17 sekundi do kraja povela sa 78:71, posle tri precizno izvedena slobodna bacanja Dairisa Bertansa, na drugoj strani je odmah zatim Nidam bio polovično uspešan sa linije penala i smanjio na 78:72.

Ali, onda Artis Ate pogađa za 80:72 na osam sekundi pre kraja, potom je usledio još jedan faul nad Nidamom koji sa linije slobodnih bacanja smanjuje na 80:74.

Na kraju je Bertans pokušao trojkom da donese ključnu pšrednost Letoniji i odvede je na Svetsko prvenstvo, ali nije bio precizan, posle čega je počelo veliko slavlje u ''Morači''.

Derek Nidam je ponovo bio najefikasniji u selekciji Crne Gore sa 22 poena, a Letoncima nije bio dovoljan odlični Strelnieks sa 25 poena.

Iz Grupe I su se još ranije na Svetsko prvenstvo plasirale selekcije Španije i Turske.
-

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

6 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
AK197
Monday, 25.02.2019
23:10

S jedne strane čestitam Crnogorcima, a sa druge se čudim što im je najbolji igrač Derek Nidam.

avatar
Monday, 25.02.2019
22:47

Cestitke! bravo!

avatar
Black&White
Monday, 25.02.2019
22:06

Porazom na SP,kukavičkom igrom i neznanjem...to samo na njih liči...

avatar
Znajsha
Monday, 25.02.2019
22:17

Ajde ne laprdaj

avatar
ViniciusJR
Monday, 25.02.2019
23:02

Za tvoju informaciju, imamo isti broj pobjeda kao i vi. Ovi su veceras dosli sa 6 igraca iz EL, i dobili bi mnogo jace reprezentacije.Sa jako skromnom bazom, ostavili iza sebe evropskog prvaka, Letoniju...dobili Tursku. I da, najmanja drzava koja je ikada igrala na SP, nije to mala stvar. Srecno i vidimo se na SP ;)