Prognoza nekadašnjeg košarkaša Partizana:''Olimpija Cedevita biće veliki klub, ne samo na Balkanu!''

Autor: Darko Mitrović
subota 01.06.2019.
10:59
Izvor: Sportske.net, siol.net

Košarkaška tema dana u regionu je selidba Cedevite iz Zagreba u Ljubljanu i spajanje sa Olimpijom.

BETAPHOTO/ABA liga/Cedevita/Marin Susic/MO
BETAPHOTO/ABA liga/Cedevita/Marin Susic/MO

Povezane vesti

Prema jučerašnjim informacijama iz Hrvatske i Slovenije, ovaj poduhvat će u utorak biti ozvaničen, pa će se u Stožicama ipak igrati ABA liga i sledeće sezone, iako je Olimpija ispala ovog proleća iz elitnog društva.

Očekuje se da će ''Olimpija Cedevita'', ili kako će se ovaj klub već zvati ubuduće, imati veliki budžet za ovdašnje uslove i da će se sa Zvezdom, Partizanom, Budućnosti... ravnopravno boriti za plasman u Evroligu, možda već sledeće sezone.

Sve ovo je prilično obradovalo proslavljenog košarkaša Petera Vilfana, koji je sredinom osamdesetih blistao i u Partizanu.

On se na ovu temu oglasio u izjavi za slovenački portal ''Siol.net'' i izneo velika očekivanja od kluba iz Ljubljane u narednom periodu.

"Nisam iznenađen, o tome sam nešto čuo već ranije i sve skupa sam primio sa zadovoljstvom. To bi bio način da Olimpija postane klub s uglednom ekipom i to ne samo na području Balkana.

Ovaj projekat je mnogo bolje pripremljen od onoga kad je Olimpija  2005. sarađivala s Modul Grupom",  izjavio je Vilfan, uz opasku da se radi o "ozbiljnoj i pozitivnoj priči".

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Saturday, 01.06.2019
11:44

Izvinjavam se, ABBA (lige) jer ni ligi niko ne moze da zabrani kako ce da se zove:-D AB i BA kao mutant klub 1 i mutant klub 2 Hahaha

avatar
saka7903
Saturday, 01.06.2019
11:28

Velika BALKANSKA KOŠARKAŠKA ČETVORKA ABA LIGE ĆE BITI :
"K.K CRVENA ZVEZDA".
"K.K PARTIZAN".
"K.K CIBONA".I
"K.K OLIMPJA CEDEVITA".
Pored GRČKOG:
"K.K OLIMPIJAKOSA" I
"K.K PANATINAIKOSA" ČIINIĆE VEOMA JAKU LIGU.
A neznam odakle ti informacija da će K.K. BUDUĆNOST VOLOVI uopšte više ikada igrati ABA Ligu,kad su i sami rekli ako im neomoguće da budu doživotni šampioni oni u takvoj ligi igrati neće.
Pa pošto je DEDA MRAZ IZMIŠLJENI LIK TAKO ĆE I KK BUDUĆNOST VOLOVI POTRAZITI SREĆU U PRIZRENSKOJ LIGI,TAMO ĆE SIGURNO BITI NAJBOLJI KLUB NA TIM PROSTORIMA.

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Saturday, 01.06.2019
11:10

Za koju godinu (a mozda vec i sledece), finale ABA lige sa 4 kluba u njemu:-D