Prognoza - "Mnogo smo kvalitetniji od Amerikanaca!"

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 12.09.2019.
10:32
Izvor: Sportske.net, tanjug.rs

Zaista hrabra izjava posle svega. Ali, neka se obistine njegove reči danas!

KSS - Košarkaški savez Srbije
KSS - Košarkaški savez Srbije

Povezane vesti

Odbrojavamo sate do utakmice između reprezentacija Srbije i SAD, nažalost u razigravanju od 5. do 8. mesta na Svetskom prvenstvu u Kini, a možda i najspektakularniju uvertiru napravio je potpredsednik KSS Igor Rakočević.

On je u razgovoru za ''Tanjug'', bez obzira na neočakivanu eliminaciju i dva vezana poraza našeg tima od Španije i Argentine, izrazio nadu da će ''Orlovi'' danas da savladaju  do juče nepobedive Amerikance!

Otkrio je i u čemu je prednost reprezentacije Srbije u odnosu na Amerikance na ovom takmičenju.

''Snaga ekipe i individulna snaga igrača se pokazuju i u tome koliko brzo uspevaju da se dignu iz loših situacija.

Verujem da ćemo odigrati utakmicu maksimalno i da ćemo pobediti. Imamo mnogo veći kvalitet od Amerikanaca.

Igra se po pravilima FIBA, tu je naša prednost.

Iako nam pobeda neće doneti direktan plsaman na Olimpijske igre, bitno je da se pobedi, jer postoji neki rivalitet između njih i nas. Verujem i dalje da smo najbolja reprezntacija, uključujući i njih. Treba pobediti tu utakmicu, jer i sledeće godine možemo da se susretnemo sa njima'', objasnio je Rakočević.

Naravno, osvrnuo se i na pomenute poraze koji su nas koštali borbe za medalju. Priznaje da je i sam iznenađen ovakvim raspletom, ali...

''Desilo se nekoliko stvari kao što su povrede Teodosića i Milosavljevića, pa onda situacija sa Vasilijem Micićem, što je sigurno dosta uticalo na našu igru i mentalnu snagu.

Teodosić je jedan od naših najboljih igrača i vođa ekipe i bez njega je potpuno druga priča. Nažalost, nismo uspeli da pobedimo utakmicu u četvrtfinalu, koja diktira da li je prvenstvo uspešno ili neuspešno.

To je i draž košarke, ali i opasnost, jer samo jedna utakmica može da promeni sve. Takve stvari se dešavaju, a ove godine su se desile nama", objašnjava Rakočević.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Monte_Kristo
Thursday, 12.09.2019
11:28

Au au au,zbog ovakvih izjava smo i tu gde jesmo trenutno,vec vidim 20 plus za Amere zbog prepotentnosti.Brine me sto kosarkasi nikad nisu bili takvi,ne znam zasto se i sa njima desava isto sto i sa fudbalerima,dosta nazadujemo...

avatar
barbaroga
Thursday, 12.09.2019
10:55

hahaha .... daj molim vas .... kakve su ovo glupe izjave .... idemo kuci bez medalje i o tome treba da se prica ...

avatar
babaroga
Thursday, 12.09.2019
15:18

Ma ne, sad je sve u redu. Dobili smo sesti tim amera. A sarlatan ce da ostane tu gde i jeste jos dugo cini mi se. I posto ga talijani nogiraju nama ce da prodaje ono za bubrege i svoju sujetu leci na najpotrebnijim igracima timu.