"Profesor" Nedović održao čas košarke studentima iz Madrida

Autor: Boban Filipović
nedelja 29.10.2017.
20:36
Izvor: Sportske.net

Predvođena Nemanjom Nedovićem, Unikaha je lako izašla na kraj sa Estudijantesom u 6. kolu ACB lige.

twitter @nedovic1624
twitter @nedovic1624

Povezane vesti

"Studenti" su preslišani u Malagi.

Unikaha je na krilima raspoloženog Nedovića mlela goste iz prestonice u prvom poluvremenu, otišla na veliki odmor sa čak 28 poena prednosti, a u nastavku imala luksuz da 'olabavi', pa je Estudijantes izbegao rezultatski debakl - 89:70.

Nemanja Nedović je bio najefikasniji na utakmici sa 18 poena, imao je 6 asistencija, od kojih je jedna za TV špice, i tri skoka.


Našeg asa su pratili Gruzin Giorgi Šermadini (16 pts, 8 sk), Poljak Adam Vačinski (13 pts, 5 sk) i Finac Sasu Salin (10 pts).

Dragan Milosavljević i Dejan Musli nisu bili u timu.

Jedini dvocifren kod 'Studenata' bio je Kaner-Medli sa 11 poena, bivši plejmejker Crvene zvezde i Partizana Aleksandar Cvetković je postigao četiri poena i imao po dva skoka i asistencije, a još jedan bivši plej Zvezde Omar Kuk upisao šest poena i sedam asistencija.

Nešto ranije, evroligaš Baskonija je ponovo razočarala svoje navijače, pretrpela treći poraz u nizu, ukupno sedmi ove sezone na devet utakmica. U Vitoriji je slavila Saragosa - 73:77.

Gari Nil je bio najzaslužniji za pobedu Aragonaca, sasuo je Baskima 25 poena, a imao je odičnu podršku u De Jongu koji postigao 16 poena i upisao sedam skokova. Na drugoj strani jedini na nivou bili su Toko Šengelija sa 21 poenom i 10 skokova, Rodrg Buboa sa 12 poena i šest skokova i Johanse Fojtman sa devet poena i pet skokova.

Aktuelni šampion Španije, Valensija, je uz dosta muke savladala žilavu Gran Kanariju pred svojom publikom rezultatom 89:83.

Erik Grin je nastavio sa odličnim partijama, 'Kanarincima' je ubacio 20 poena i bio najefikasniji na utakmici sa 20 poena. Alberto Abalde je dodao 12, Giljem Vives i Vil Tomas po 10, Bojan Dubljević je postigao osam poena i imao 13 skokova.

Kod poraženih gostiju najefiksniji je bio čovek koji pre dve godineu ovo vreme nije mogao da se sastavi u Crvenoj zvezdi - Gal Mekel. Izraelac je ubacio 15 poena.

Gal Mekel


Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke