"Profesor" Bjelica prespor za Karija, Bobija nema nigde, Vestbruk stigao Lebrona!

Autor: Vladimir Stojanović
nedelja 27.11.2016.
09:30
Izvor: Sportske.net

Minesota bez šanse u Ouklendu. Detroit nastavio po starom, Ras Vestbruk se izjednačio sa "Kraljem Džejmsom". Osvetili se Šarlot i Memfis, "Ludi Srbin" neće kući!

Beta/AP Photo/Craig Mitchelldyer
Beta/AP Photo/Craig Mitchelldyer

Povezane vesti

Minesota je bila preslaba za Voriorse. Najbolji tim Zapada je bio bez Drajmonda Grina, kako kažu svog spiritualnog lidera. Motivacije im nije nedostajalo, Kari je ubacio 34 poena, imao 8 skokova i 6 asistencija, Durant je uz 28 poena i 10 skokova, imao 5 asistencija i čak 6 blokada, najviše u karijeri.

Na drugoj strani, noć posle onog monstruoznog zakucavanja, Zak Lavin 31 poen, uz 5 trojki, Bjelica je ubacio 5 poena.  Minesota je prošle godine dobila u regularnoj sezoni, posle produžetka, to je jedan od samo dva poraza Golden Stejta prošle sezone kod kuće. Sada nisu bili ni blizu.

U jednoj situaciji je Kari provozao Bjelicu, ništa čudno, to radi protiv većine protivnika u ligi, jednostavno je prebrz.



Detroit je nastavio po istom sistemu, kod kuće sjajni, na strani ne mogu da se prepoznaju. Izgubili su u Oklahomi postigavši svega 88 poena, na strani imaju skor 1-8.

Dve stvari su konstanta, jedna da je Vestbruk napravio novi tripl-dabl, druga da je Bobi Marjanović ostao na klupi.

Zvezda Oklahome je ubacio 17 poena, imao 15 asistencija i 13 skokova. On se sada izjednačio sa Lebronom na večnoj listi sa 44 tripl-dablova u karijeri. Nije dobro šutirao, ali kaže da je važnija pobeda. Prvi put posle osam mečeva je postigao manje od 30 poena.

Loše vesti za Detroit su što je ovo tek početak turneje, Pistonse čekaju još tri meča u nizu na strani, sledeći je u utorak u Šarlotu.

Kad smo kod Šarlota, Hornetsi su uz 28 poena Kembe Vokera dobili Nikse u čijim redovima je Rouz ubacio 18 poena, imao po 8 skokova i asistencija. Tim iz Severne Karoline je tako prekinuo seriju od četiri poraza, za njih je ovaj meč bio veoma važan. Oni su se revanširali za poraz od petka u Medison Skver Gardenu kada je Melo Entoni pogodio za pobedu Niksa u produžetku.

Revanširali su se i "Grizliji" i to na Floridi protiv Majamija. Mark Gasol je ubacio 28 poena, najviše ove sezone. Bio je ovo emotivan trenutak za Dejvida Fizdejla, trenera Memfisa, on se vratio u dvoranu u kojoj je provodio mnogo vremena, radeći osam godina kao pomoćni trener. Ispostavilo se da su "Grizliji" specijalisti za tesne završnice, dobili su pet mečeva ove sezone sa razlikom pet i manje poena. Majami je imao šansu, ali je Majk Konli ubacio 11 od 21 poena u poslednja tri minuta i prelomio meč.

U Vašingtonu nije bilo tako tesno, mada su Vizardsi držali priključak. LaMarkus Oldridž je ubacio 24 poena, imao 7 skokova, San Antonio je zabeležio novu pobedu, devetu u nizu. Imaju skor 10-0 van svoje dvorane, pa se Greg Popović našalio da ne želi da ide kući, gde su ove sezone izgubili tri meča. Klupa San Antonija je dala pun doprinos sa 35 poena. Teksašani se vraćaju kući u utorak im dolazi Orlando, Vašington dočekuje Kingse već sutra uveče.

Rezultati:

Golden Stejt - Minesota 115:102
Oklahoma - Detroit 106:88
Majami - Memfis 107:110
Šarlot - Njujork 107:102
Vašington - San Antonio 110:112

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

6 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Realno nerealan-1
Monday, 28.11.2016
01:27

Dobra odbrana g. Belog,s obzirom na razlike u poziciji,čak mislim i da bi bananom poslao loptu u publiku pri Karijevom polaganju ali mu je možda malo i zasmetao saigrač...

avatar
Realan tip
Sunday, 27.11.2016
13:51

Korektna odbrana Bjelice na Kariju, ne znam cemu omalovazavanje Bjelice u ovoj situaciji.

avatar
Sunday, 27.11.2016
12:34

tesko ko moze GS da pobedi sada :D

avatar
Toni Kroos
Sunday, 27.11.2016
12:32

Tek ce Vestbruk da pocne da stize Dzejmsa! Ima vremena,Dzejmsu sad puni 32 a Rasel tek 28! Koliko god trojki da ubaci,Kari ne moze na crtu Vestrbruku koji je sigurno najbolji plej u NBA! Sto se mojih Niksa tice,drago mi je da se Rouz vratio!! Treba napomenuti da on nije bio bas mnogo bolji kada je izabran za MVP-a,bar sto se statistike tice,tako da ce njegovo dovodjenje ispasti sjajan posao (mada je svaki bek bolji od dueta Kalderon - Vujacic).

avatar
Aleksandar St.
Sunday, 27.11.2016
15:49

mozda je bolji plej ali je kari bolji i pre svega inteligentniji igrac koji igra za sebe a ne za statistiku...

avatar
zmajkula
Sunday, 27.11.2016
18:29

Real, Niksi i Ras Vesbruk, nema se sta dodati...