Produžetak u Železniku, FMP umalo prokockao pobedu!

Autor: Darko Mitrović
subota 13.10.2018.
21:18
Izvor: Sportske.net

Uzbudljiv meč u Železniku, iako se dugo činilo da će domaćin rutinski dobiti ovaj meč.

BETAPHOTO/ABA liga/FMP/DS
BETAPHOTO/ABA liga/FMP/DS

Povezane vesti

Košarkaši FMP-a upisali su večeras drugu pobedu u tri odigrana kola ABA lige.

Oni su na svom terenu savladali Cibonu rezultatom 93:88, ali tek posle produžetka. U regularnom toku meča bilo je 79:79.

Cibona je bolje ušla u meč i vrlo brzo stekla dvocifrenu prednost - 14:4. Ali, predvođen trijom Rebec-Jeremić-Apić, FMP je uspeo da uhvati priključak još pre kraja prve četvrtine, a onda i da pređe u vođstvo.

Tokom drugog kvartala ''Panteri'' su imali blagu prednost, na poluvreme su otišli sa 'plus tri' na svom kontu - 44:41, a u trećoj četvrtini njihova prednost je u par momenata postala i dvocifrena.

Kako se meč bližio kraju, delovalo je da Cibona neće uspeti da uzvrati, ali se Zagrepčani nisu predavali, pa su finiš ove utakmice učinili veoma zanimljivim.

Posle vođstva FMP-a od 77:71, usledile su trojke Uljarevića, pa Markote, za izjednačenje na 77:77.

FMP je preko Jeremića vratio prednost, ali na tri sekunde pre kraja, mladi Karlo Uljarević pogađa oba slobodna bacanja i uvodi utakmicu u produžetak - 79:79.

Cibona je na početku produžetka uspela da povede, ali posle trojke Bursaća i novih poena Apića, FMP je ponovo imao rezultat pod svojom kontrolom. Do kraja, domaći nisu dozvolili da im se ponovi nešto slično kao u finišu regularnog toka meča.

Najefikasniji u pobedničkoj ekipi bili su Dragan Apić sa 25 poena i šest skokova, kao i Jeremić sa istim poenterskim učinkom, a Rebec se zaustavio na 18 poena, devet asistencija i sedam skokova.

Ciboni je ovo treći poraz u isto toliko odigranih mečeva, a najefikasniji u redovima Zagrepčana bio je Gilbert sa 17 poena. Markota je upisao 12, Uljarević 11, a Ljubičić 10 poena.

Podsetimo, ranije večeras je Crvena zvezda lako savladala Krku sa 80:66.

-

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke