Prođe i Lilard, samo Lebron i strašni Jokić nikad!

Autor: Vladimir Stojanović
sreda 05.02.2020.
09:12
Izvor: Sportske.net

Stao Demijen Lilard, veče obeležili Nikola Jokić i Lebron Džejms!

Beta/AP Photo/John Amis
Beta/AP Photo/John Amis

Povezane vesti

Demijen Lilard je zaustavljen. Posle neverovatne serije, sjajni bek Portlanda je stao na 21 poenu uz loš šut protiv Denvera, pa Blejzersi nisu imali nikakvu šansu u Koloradu.

"Svi smo učestovali sa istim ciljem, da zaustavimo Demijana", kaže Nikola Jokić koji je odigrao tro četvrtine, a samo asistencija mu je nedostajala za novi tripl-dabl. Srbin je razbio goste iz Oregona, 29 poena, 13 skokova i 9 asistencija pre što ga je Meloun povukao na klupu. Lilard je u poslednjih osam mečeva davao 30+ poena, sigurno najbolji igrač lige u ovoj kalendarskoj godini.

Ali, noćas je pogodio jednu trojku, bio potpuno isključen pa nije čudo što je nakon +34 u trećoj četvrtini, Jokić napustio teren kako bi se odmorio za večerašnje gostovanje u Juti.

Lejkersi su lako dobili Sparse, prava baražna paljba trojki, Lebron je brojao do 36 poena, za tri minuta je dao pet trojki, a u poslednjoj četvrtini je postigao 19 poena. Imao je sedam skokova i devet asistencija, pa su Lejkersi počistili San Antonio, dobili su ih i treći put u ovoj sezoni. Sparsi su na najdužoj turneji sezone, tradicionalno su van kuće dok je u njihovoj dvorani državno prvenstvo u rodeu, a prvi sledeći put će igrati kod kuće tek krajem februara.

Lilard je potonuo, vratio se Harden, 40 poena, 12 asistencija, zaustavio je pad forme, "Brada" je bio enigma za Hornetse. I dalje nije namestio ruku, ne baš impresivan procenat šuta, ali je realizovao 14 od 15 bacanja, i nadoknadio odsustvo Kapele i Vestbruka. Hornetsi su u očajnoj formi izgubili su 12 od poslednjih 13 mečeva.

Mladi tim Milvokija je bio lak plen za lidera, Adetokumbo je ubacio 34 poena, imao 17 skokova, 6 asistencija, na drugoj strani Zion Vilijamson 20 poena, lošu šut, ali je izveo čak 14 bacanja. Adetokumbo se razmahao i u odbrani, pa iako su Pelikansi vodili na poluvremenu, primili su ogroman broj poena u trećoj četvrtini i suočili se sa -19. Nije bilo povratka, posle primljana 42 poena u trećem periodu. Kod Pelikansa Ingram 32 poena...

Rezultati:

LA Lejkers - San Antonio 129:102
Denver - Portland 127:99
Hjuston - Šarlot 125:110
Nju Orleans - Milvoki 108:120

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke