Priča sezone, niko ne zna odakle je došao, rasturio šampiona!

Autor: Vladimir Stojanović
utorak 31.01.2017.
08:48
Izvor: Sportske.net

Ime većini ne znači ništa, čak ni trener Karlajl ne zna tačno odakle je momak stigao. To mu nije smetalo da postane junak iznenađenja večeri. Bjelica bolje šutirao, imao i asistenciju večeri. Bobi odgledao novu fantastičnu partiju Ajseje Tomasa!

AP Photo/Brandon Wade
AP Photo/Brandon Wade

Povezane vesti

"Ko je ovaj tip", zapitali su se mnogi tokom noći. Jogi Ferel je trebalo da za nekoliko sati odigra meč razvojne lige, kada mu je zazvonio telefon. Dobio je poziv Dalasa koji muku muči sa povređenim igračima.

Posle tri dana i nakon što je prešao 1500 kilometara, ruki je ubacio Kavsima 19 poena, odlično čuvao Irvinga, Dalas je neočekivano, posle San Antonija, savladao i Klivlend. Lik je inače potpisao ugovor na deset dana, a trener Dalasa, Karlajl nije baš bio siguran iz kog razvojnog tima je stigao ovaj momak. Ferel je bio na koledžu Indijana, nije stigao do drafta, odigrao je desetak utakmica za Bruklin pre nego što su ga otpustili. Na drugoj strani Kavsi nastavljaju sa lošim partijama, Lebron je ubacio 23 poena, ali je bio očajan kada se rezultat lomio. Šampion januar završava sa negativnim skorom 7-8.

Minesota je nakon produžetka savladala Orlando, za promenu Bjelica je bolje šutirao, pogodio 3 od 4 šuta, ubacio 7 poena, imao 4 skoka i asistenciju. Riki Rubio sa 22 poena, po 8 skokova i asistencija je vodio "Vukove" do teškog trijumfa. Orlando je delovao umorno u produžetku, vratzili su se u meč, ali na kraju je pobeda ipak pripada domaćinu. Vučević je uz 13 poena, imao 11 skokova. Inače, Minesota je ovo pobedom stigla na tri trijumfa od osmog mesta na Zapadu, za koje će se voditi velika borba.

Jedan od najlepših poteza na utakmici izveo je Bjelica, asistencija u stilu Nikole Jokića.



Memfis je protutnjao kroz Arizonu, Majkl Konli je Sansima ubacio 38 poena, Gasol dodao 18, "Grizliji" su ubacili 16 trojki, blizu klupskog rekorda, spasa Sansima nije bilo, nisu vodili nijednom, a gubili su i sa 30 razlike pa je sve bilo gotovo mnogo pre kraja meča.

Detroit nije našao rešenje za Ajseju Tomasa, bek Bostona im je ubacio 41 poen, pa su Pistonsi pali na gostovanju protiv lidera Atlantika. Dramond je brojao do 28, uhvatio 22 lopte, nije vredelo, završnica je bila tesna. Ali, Tomas je ubacio čak 24 poena u poslednjoj četvrtini, pogodio svih devet bacanja u finišu. Redži Džekson je imao šansu u finišu, ali je promašio, pa je Tomas sa dva bacanja dotukao goste sa severa.

Bobi Marjanović nije dobio šansu.

Majami je nastavio sa serijom pobeda, savladali su slabe Netse, Dion Vejters je ubacio 19 poena, imao 9 asistencija i 6 skokova. Hit je dobio osam mečeva u nizu, pa sada krišom gledaju ka plej ofu koji se u jednom trenutku činio kao nemoguća misija. Trenutno su 12. na Istoku, na četiri i po pobede od osme pozicije. Dragić je dao 20 poena za domaćina, Bojan Bogdanović 16 za Netse koji su najgori tim lige i izgubili su 16 od poslednjih 17 mečeva.

Filadelfija je slavila protiv Sakramenta, bez obzira na 46 poena i 15 skokova Kazinsa. "Bugi" nije bio dovoljan za Kingse, Filadelfija bez Embida, ali sa raspoloženim Kovingtonom koji je ubacio 23 poena i imao 10 skokova. Odlična partija Darija Šarića, 17 poena, 5 skokova, 6 asistencija. Domaćion se vratio sa -16, postigao 42 poena u trećoj četvrtini i preživeo u finišu. Aron Alfalo je promašio trojku za produžetak. Filadelfija ima skor 10-5 u januaru, podsetimo prošle sezone su dobili 10 mečeva u celoj sezoni, ovo je dramatično poboljšanje.

Rezultati:

Feniks - Memfis 96:115
Dalas - Klivlend 104:97
Minesota - Orlando 111:105 pr.
Boston - Detroit 111:105
Majami - Bruklin 104:96
Filadelfija - Sakramento 122:119

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Carmelo99
Tuesday, 31.01.2017
12:46

KING of the fourth IT4🍀🍀🍀

avatar
Aleksandar Stojanovic
Tuesday, 31.01.2017
19:14

Dajte Kavse da se igramoooo :D

avatar
Amar Zornic
Tuesday, 31.01.2017
10:50

Dalas sjajan protiv vodecih timova , a Bobija nazalost ni na mapi