Pregovori u toku , Atina će organizovati najneobičniji fajnal-for Evrolige?

Autor: Mihajlo Vidojević
petak 28.09.2018.
14:07
Izvor: Sportske.net

Signali iz Atine i Barselone ukazuju na to da bi grčka prestonica mogla da dobije organizaciju završnog turnira posle 13 godina.

Epa/Yannis Kolesidis
Epa/Yannis Kolesidis

Povezane vesti

Prvi čovek košarkaškog kluba Panatinaikos Dimitris Janakopulos otkrio je da su sa Evroligom započeti pregovori oko završnog turnira 2020. godine.

Želja Dimitrisa Janakopulosa, a očito i čelnika Evrolige, jeste da u godini u kojoj će biti obeleženo 20 godina postojanja elitnog takmičenja završni turnir bude održan u Atini.

Gazda "Zelenih" to je potvrdio u razgovoru za radio stanicu Sport FM.

"To je nešto o čemu diskutujemo i mogu da kažem da postoji dobra volja od strane Evrolige. Završni turnir verovatno ne bi bio održan u 'OAKA Areni' već na nekom drugom mestu. Ne mogu da kažem više od toga", rekao je Janakopulos.

Na istu temu danas je govorio i prvi čovek Evrolige Đordi Bertomeu.

"Atina je jedna od opcija jer smo poslednji put imali fajnal-for u Grčkoj 2007. godine. Želimo da se završni turnir vrati u Grčku, a videćemo šta će se dešavati na tu temu", poručio je Bertomeu.

Grčki mediji u isto vreme prenose ekskluzivnu informaciju da bi fajnal-for mogao da bude održan na kultnom stadionu.

Radi se o "Panatenaik Stadionu", koji je poznatiji pod nazivom "Kalimarmaro". Ovaj objekat na otvorenom izgrađen je u šestom veku pre Nove ere, a na njegovom mestu izgrađen je velelepni stadion korišćen tokom prvih modernih Olimpijskih igara 1896. godine.

Prošlosezonski fajnal-for održan je u Beogradu, a narednog proleća za titulu će se igrati u Vitoriji.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke