Predstavljena lopta za Mundobasket!

Autor: Mihajlo Vidojević
petak 15.03.2019.
11:21
Izvor: Sportske.net

Međunarodna košarkaška federacija (FIBA) i kompanija Molten predstavili su novu loptu koja će "debitovati" na Svetskom prvenstvu u Kini.

Screenshot/You Tube/FIBA
Screenshot/You Tube/FIBA

Povezane vesti

Pet meseci pre početka Svetskog prvenstva u Kini FIBA i kompanija Molten predstavili su novu loptu koja će se prvi put koristiti na planetarnoj smotri.

Nova lopta nosi ime Molten BG5000, a japanska kompanija i krovna košarkaška organizacija zajedno su radili na ovom projektu prethodnih godina.

Profesionalci su bili uključeni u testiranje performansi nove lopte, pa iz FIBA poručuju da je već stigao pozitivni "fidbek"  i da je proizvođač lopte dobio sve pohvale za konačan proizvod.

Tekstura nove lopte je autentična, a očekuje se da igrači osete poboljšanje u kontroli i prilikom dodavanja.

Najbolji igrači sveta imaće priliku da testiraju novu loptu na Mundobasketu u Kini koji je na programu od 31. avgusta do 15. septembra tekuće godine.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
barbaroga
Friday, 15.03.2019
14:11

Proslo vreme koznih lopti. Kontam da ove od vestackih materijala daju bolji inicijalni osecaj i kontrolu u rukama, ali verovatno im je i vek trajanja kraci. Tako je sada sa vecinom nove tehnoloigije koja dolazi u komercijalnu upotrebu.