Predsednik rekao svoje, koliko su Partizan i Zvezda dobili za Evroligu?

Autor: Darko Mitrović
utorak 11.06.2019.
14:05
Izvor: Sportske.net

Da li je ovaj potez ujedno i korak ka dva srpska predstavnika u elitnom evropskom takmičenju?

ABA liga/Crvena zvezda mts
ABA liga/Crvena zvezda mts

Povezane vesti

Finiš klupske košarkaške sezone doneo je i veliku neizvesnost oko toga ko će popuniti jedino preostalo mesto u Evroligi, pošto će ono biti popunjeno dobijanjem specijalne pozivnice.

Crvena zvezda je osvajanjem ABA lige već izborila učešće sledeće sezone u EL, dok se Partizan bori za pomenuto upražnjeno mesto, u konkurenciji pojedinih ruskih klubova (Zenit, Lokomotiva, Uniks), litvanskog Ritasa, podgoričke Budućnosti ili Cedevite Olimpije koja najavljuje veliki budžet za naredni period.

I crno i crveno-beli su postigli dogovor o nastupima u ''Štark Areni'' od sledeće sezone, Zvezda će tu igrati samo evroligaške mečeve, a Partizan i u ABA ligi, što bi mogao da bude dodatni razlog da Partizan dobije pozivnicu, ali utisak je da je finansijska stabilnost kluba jedan od ključnih kriterijuma za ulazak u evropsku elitu.

Sudeći prema današnjoj izjavi predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića, i jedni i drugi na polju finansija imaju veliku podršku države da se u tom društvu zajedno nađu. Možda već od jeseni.

''Dali smo nenormalne pare i KK Crvena zvezda i KK Partizan da mogu da igraju Evroligu. Da i jedni i drugi budu jaki'', izjavio je, između ostalog, predsednik Vučić tokom posete poplavljenim područijma u Lučanima i okolini i priznao da zbog toga ''imaju pravo da se ljute i Neško Milovanović (trener Mladosti iz Lučana prim.aut.) i Vojvodina...''

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

Komentari nisu dozvoljeni za ovaj članak