Prednost "Arene" - Zvezda zaradila 70.000 evra!

 • Autor: Beta

 • 22. oktobar 2013.

 • 13:35

 • Izvor: Beta

 • facebook
 • twitter
 • linkedin
 • email

Prvi čovek KK Crvena zvezda Telekom Nebojša Čović obelodanio je zaradu od prvog meča koji je taj klub igrao kao domaćin u novoj sezoni Evrolige i visinu budžeta crveno-belih u tekućoj sezoni.

Predsednik košarkaškog kluba Crvena zvezda Nebojša Čović rekao da je taj klub ostvario zaradu iz prve utakmice u Evroligi i pozvao navijače na razumevanje i strpljenje ove sezone.

"Ukupni prihodi iz 'Arene' su 13,9 miliona dinara, a ukupan rashod je 50.000 evra. Prodato je 18.000 ulaznica, a kada se uključe sponzorske ulaznice to je više od 19.000. U evropskim klubovima, a tu ne računam ruske, prihod od ulaznica je 40 do 60 odsto zarade. Mi smo još daleko od toga, ali ovo je tek naša prva sezona u Evroligi", rekao je Čović.

Košarkaši Zvezde su prošlog četvrtka u Beogradskoj "Areni" igrali protiv Lokomotive iz Krasnodara, utakmicu prvog kola Grupe D u Evroligi. Ruski tim je pobedio sa 87:84.

Čović je kazao da je vrlo zadovoljan tom utakmicom i zahvalio je novinarima na izveštavanju i praćenju tog meča.

"Ja sam vrlo, vrlo zadovoljan utakmicom, hvala vama (medijima) na izveštavanju i tome kako pratite Crvenu zvezdu, a našim navijačima što su poštovali dogovor. U 'Areni' nije bilo nikakvog oštećenja i poslali smo izvanrednu sliku u Evropu i Evroligu. Malo klubova u Evropi ima takav navijački potencijal kao Beograd, a tu mislim i na Zvezdu i na Partizan", rekao je Čović.

Zvezda u četvrtak od 20.05 igra protiv Makabija u Tel Avivu, a Čović je od navijača zatražio strpljenje ove sezone.

"Neophodno nam je strpljenje. Ovo će biti jedna kompleksna sezona u kojoj se utakmice ređaju kao na traci. Nemamo vremena ni za radovanje ni za tugovanje. Naš cilj je da se Zvezda stabilizuje i da stekne kontinuitet igranja u Evroligi. Potrebni su nam i strpljenje i poverenje", rekao je Čović.

Zvezda će sledeću utakmicu kao domaćin igrati protiv Panatinaikosa u hali "Pionir", a sutra će pustitu u prodaju dodatne pretplatne karte.

Čović jer rekao da je do sada prodato 1.205 pretplatnih karata i još 700 sponzorskih. Preostalo je još oko 1.000 sezonskih ulaznica.

Govoreći o protivniku iz prvog kola, Lokomotivi, Čović je otkrio da je ukupni budžet Zvezde ukupno 6,75 miliona dolara.

"Mi ne možemo po budežetima da se poredimo sa evropskim ekipama. Ako je tačno da Kubanj ima godišnji budžet 27 miliona dolara, naš otprilike podelite sa četiri, ali to je za kompletan klub, uključujući i mlađe kategorije", rekao je on.

Novinare je ponovo zanimala Čovićeva prognoza o rezultatu Zvezde ove sezone u Evroligi, ali prvi čovek crveno-belih nije želeo da govori o tome.

"Uvek ćemo dati najviše što možemo i u svakoj utakmici ćemo ići da pobedimo. Ali, želje i očekivanja su jedno, a realnost je drugo. Nikada se nisam bavio prognozama, a ne znam ni da se kladim, tako da neću prognozirati. Hoću samo da podsetim da je ovo naša treća sezona od kada smo počeli sanaciju Zvezde, koja praktično nije postojala i svake godine smo pravili korak napred. Moramo to da ponavljam jer se kod nas lako zaboravlja", rekao je Čović.

 • facebook
 • twitter
 • linkedin
 • email

Komentari