Praja tvrdi: "Novica je Partizanova najveća snaga"

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 29.09.2016.
10:09
Izvor: Sportske.net, ALO.RS

Proslavljeni jugoslovenski košarkaš Dražen Dalipagić smatra da njegov nekadašnji klub ima potencijal da se bori za titulu u ABA ligi, a Novicu Veličkovića vidi kao najveću snagu Partizana.

Screenshot: YouTube
Screenshot: YouTube

Povezane vesti

Večerašnjim mečevima u Zagrebu i Sremskoj Mitrovici startuje nova sezona regionalne košarkaške lige koja bi mogla da bude najzanimljivija od osnivanja takmičenja.

Opšti utisak je da je liga prilično izjednačena i da će čak i oni favorizovani timovi poput Crvene zvezde mts imati dosta problema da ostvare zacrtane ciljeve sa čime se slaže i legendarni Dražen Dalipagić.

"Nema tima koji može da se prošeta kroz ovo takmičenje. Zvezda je to mogla prošle i pretprošle sezone, ali sada nemaju selekciju na tom nivou. Generalno, nema neke velike filozofije, svi klubovi su slični. Očekujem da Zvezda, Partizan i Mega Leks budu među glavnim ekipama za prvaka, ali tu su, takođe, Cedevita i Budućnost" objasnio je Dalipagić za "Alo".

Bivši košarkaš Partizana ističe da je u predsezoni pratio crno-bele i da je na osnovu viđenog izvesno da najtrofejniji srpski klub može da odigra od "sjaja do očaja".

"Pratio sam Partizan na prijateljskim utakmicama i primetio sam da njihov tim može da izgubi od svakoga, ali isto tako i da pobedi bilo koga. Najveća snaga Partizana je Novica Veličković, pod uslovom da ne bude povređen. On iskustvom može da povuče mlade igrače" istakao je Dalipagić.

Srbija će u novoj sezoni ABA lige ponovo imati četiri predstavnika, s tim što će u odnosu na prethodni šampionat mesto valjevskog Metalca zauzeti FMP iz Železnika.

ABA liga j.t.d. - 1. kolo:

četvrtak (29. septembar)
Zagreb: Cedevita - Budućnost VOLI (19.00)
Sremska Mitrovica: Mega Leks - Union Olimpija (21.00)

petak (30. septembar)
Beograd: Crvena zvezda mts - MZT Skoplje (19.00)
Zadar: Zadar - FMP Železnik (21.00)

subota (1. oktobar)
Novo Mesto: Krka - Karpoš Sokoli (17.00)
Bar: Mornar - Partizan NIS (19.00)

nedelja (2. oktobar)
Laktaši: Igokea - Cibona (17.00)

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke