Pozovi Bogdana radi 'ubistva'!

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 05.04.2016.
18:29
Izvor: Sportske.net

Srpski reprezentativac Bogdan Bogdanović izrasta u vrhunskog igrača koji se ne libi da uzme poslednji šut i reši utakmicu. Samo u tekućoj sezoni Bogdan je doneo tri pobede Fenerbahčeu trojkama u poslednjim sekundama utakmice.

euroleague.net
euroleague.net

Povezane vesti

Dvostruki uzastopni osvajač priznanja evroligine "Zvezde u usponu" odavno je prevazišao početnički nivo u evropskoj košarci o čemu svedoče fenomenalne partije u dresu Fenerbahčea.

Kako se sezona bliži kraju Bogdan Bogdanović igra sve bolje o čemu svedoče statistički parametri, ali i ono što se golim okom vidi na terenu u situacijama kada se lome utakmice.

Teško je pobrojati sve dobre partije mladog Srbina i prisetiti se koliko je puta rešavao važne mečeve sjajnim partiturama u prelomnim momentima, ali ćemo iz tekuće sezone izdvojiti tri situacije kada je Feneru donosio pobede šutevima u poslednjim sekundama.

Dve od osamnaest pobeda Fenerbahčea u turskom košarkaškom šampionatu direktna su zasluga Bogdana Bogdanovića, baš kao i trofej u nacionalnom Kupu osvojen pobedom nad Darušafakom zahvaljujući pogotku srpskog internacionalca.

Prva od tri odlučujućih trojki Bogdana Bogdanovića u tekućoj sezoni viđena je 4. januara kada je Fenerbahče slavio na gostovanju Jesilgiresunu rezultatom 77:76. Dve sekunde pre kraja utakmice Srbin se podigao na šut sa pola terena i pogodio za tri poena i pobedu "Kanarinaca".

Mesec i po dana nakon pomenute utakmice Bogdanović je rešio finale turskog Kupa. Poslednju akciju na utakmici izabranici Željka Obradovića igrali su na Bogdana Bogdanovića koji je namestio ruku i pogodio dno mrežice za trijumf Fenera nad Darušafakom rezultatom 67:65.

Poslednju u nizu odlučujućih trojki Bogdan Bogdanović je postigao u ponedeljak uveče, u susretu sa Turk Telekomom u Ankari. Utakmica 24. kola turskog šampionata rešena je pogotkom srpskog internacionalca u poslednjoj sekundi sa više od devet metara.


Fenerbahče je u tekućoj sezoni već osvojio dva trofeja (Superkup i Kup), a u naredna dva meseca imaće priliku da se bori za još dva, pa nema sumnje da će "srpska haubica" imati još dovoljno prostora za rafalne paljbe.

Najvažnije od svega biće da Bogdan Bogdanović bude na nivou kada počne završnica Evrolige, odnosno borba za titulu u turskom šampionatu, a ne sumnjamo da će u tom slučaju Željko Obradović moći da "pozove Bogdana radi ubistva".

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Tuesday, 05.04.2016
18:37

P.S. Fenerovi su presli u vodjstvo u onoj anketi, nasi tu nemaju sanse:-)

avatar
Tuesday, 05.04.2016
18:34

Covek odluke, mec-viner koji se aktivira na svakih mesec i po dana:-D Da li ce resiti i mec koji ce biti odigran 15. maja, saznacemo uskoro:-D