Poznate Ol-Star petorke, velika noć za Lebrona i Dončića!

Autor: Vladimir Stojanović
petak 24.01.2020.
07:43
Izvor: Sportske.net

Luka će debitovati kao starter na Ol-Staru, njegov tim izrešetao Portland. Sigurni Lejkersi, kapiteni Lebron i Janis znaju saigrače u Čikagu. Rezerve ćemo saznati za šest dana...

(AP Photo/Mark J. Terrill)
(AP Photo/Mark J. Terrill)

Povezane vesti

Približava se Ol-Star vikend, kapiteni timova su poznati, NBA je otkrila startne petorske. U istočnoj konferenciji, ili bolje da kažemo kapitenu Adetokumbu će se priključiti debitanti Siakama iz Toronta i Tre Jang iz Atlante. Uz njih će biti centar Filadelfije Embid, kao i bek Bostona Kemba Voker.

Na drugoj strani, Lebron će predvoditi zapadnu petorku, uz njega tu je saigrač Entoni Dejvis, zatim gradski rivala Leonard, neizbežni Harden kao i Luka Dončić što je veliko priznanje za Slovenca. Rezerve će biti izabrane za šest dana, kapiteni Janis i Lebron će birati saigrače, Ol Star vikend je 14. decembra u Čikagu...

Noćas su odigrane tri utakmice. Još jedna sjajna partija Demijena Lilarda i novi poraz. Ubacio je 47 poena Dalasu, ali su gosti uz 27 koševa, 9 asistencija i 6 skokova Luke Dončića slavili u Oregonu. Mavsi su sipali trojke, dali čak 22, sjajno raspodelili koševe, čak šestorica igrača dali su najmanje po tri trojke. Ni Portland nije loše šutirao, ukupno 43 trojke na ovom meču je izjednačen NBA rekord.

Lilard je u prošlom meču postigao 61 poen, sada je postigao 47, ali njegova sjajna serija se nije odrazila na rezultate tima. Ostaće ipak zapamćen kao jedini igrač u istoriji svoje franšize koji je dao više od 100 poena u dva meča. Za Portland je debitovao Ariza, pojačanje iz Kingsa, solidna predstava, 21 poen.

Marjanović nije dobio priliku.

Netsi su bili preslabi za Lejkerse, Lebron je rasturio Kajrija, 27 poena, 12 skokova, 10 asistencija, Dejvis dodao 16 poena, zanimljio da je Hauard počeo takođe u petorci, 14 poena, 12 skokova.

Lejkersi su pogodili 19 trojki, najviše ove sezone, a Lebron je sada 17 poena iza Brajanta, trećeplasiranog na listi strelaca svih vremena. Da ga prestigne, šansu će imati za vikend u Filafelfiji, u Kobijevom rodnom gradu. Bruklin u očajnoj formi, izgubili su pet u nizu, dobili dve u poslednjih desetk utakmica.

Bredli Bil je spakovao 36 poena Kavsima, Bertans dodao 17, uz četiri trojke, gostima nije smetao ni kasni, dugi let iz Majamija gde su izgubili u produžetku. Vizardsi su bolja ekipa od očajnoj domaćina, trenutno verovatno najgoreg tima u ligi, u prethodnom meču su poraženi od Niksa sa 20 razlike...

Portland - Dalas 125:133
Bruklin - LA Lejkers 113:128
Klivlend - Vašington 112:124

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke