Poznata tri Obradovićeva pojačanja u Zvezdi, šta dalje?!

Autor: Nikola Miloradović
subota 27.06.2020.
22:19
Izvor: Sportske.net

"Crveno-beli" su navodno već u pregovorima sa brojnim drugim igračima.

STARSPORT
STARSPORT

Povezane vesti

Prema brojnim izveštajima Zvezda je već dogovorila tri pojačanja.

Za Lendrija Noka je izvesno, to je potvrdio praktično i Miško Ražnatović na "Tviteru", a pouzdani izvori preneli su i da je Crvena zvezda dogovorila dolazak američkog beka Džordana Lojda iz Valensije.

Jasno, ništa još nije ozvaničeno iz redova Zvezde, jer i kamerunski centar i Lojd još uvek imaju obaveze u svojim klubovima, Alba igra finale završnog turnira Bundeslige, Valensija se u polufinalu F4 Endese sastaje sa Baskonijom.

Nakon što se takmičenja u Nemačkoj i Španiji završe, treba očekivati i da se "crveno-beli" oglase zvaničnim saopštenjima.

Treće pojačanje će po svemu sudeći biti Kori Volden iz Partizana.

"Crno-beli" su danas potvrdili da Amerikanac napušta njihove redove zbog daleko unosnije ponude, kao i da je sam platio obeštećenje za raskid ugovora, spekuliše se da je ono iznosilo između 150 i 200 hiljada evra.

Još uvek nije stigla potvrda iz Zvezde, ali je izvesno da će Volden crno-beli dres zameniti crveno-belim.



Jasno je da se tu Zvezda neće zaustaviti, a grčki novinar Nikos Varlas, koji je prvi izvestio o prelasku Džordana Lojda na Mali Kalemegdan, ističe da Zvezda traži još jednog beka, još jedno krilo i još jednog krilnog centra.

Urednik "Eurohoopsa" nije pominjao Korija Voldena, pa je neizvesno da li to znači da će Amerikanac biti taj drugi bek kojeg "crveno-beli" traže ili će Zvezda nakon Voldena dodatno ojačati spoljnu liniju.

Sva je prilika da Volden nije poslednje pojačanje za bekovsku liniju, jer Zvezda navodno pregovara sa još makar dvojicom košarkaša.

Jedan od njih je Kevin Pengos iz Barselone, kanadski reprezentativac će napustiti Kataloniju, ali će najpre odigrati F4 u Valensiji, tek nakon toga će se znati da li će pojačati ekipu Saše Obradovića.

Zvezda želi i Nemanju Nedovića, prema pojedinim navodima ponudili su srpskom reprezentativcu 400 hiljada evra, ali je bivši bek Golden Stejt Voriorsa, Valensije, Unikahe i Olimpije Milano tražio 300 hiljada više.

"Crveno-beli" to ne mogu da mu ponude, ali se ističe da ništa još nije gotovo i da bi moglo da dođe do novih pregovora.

Baner

Što se tiče pozicija "tri" i "četiri", kako je Varlas naveo, nekoliko igrača se dovodilo u vezu sa Crvenom zvezdom.

Čini se da bi Marko Simonović mogao da se vrati u klub po treći put, rastao se sa Cedevita Olimpijom i slobodan je igrač.

Zvezda želi još jednog reprezentativca, Nikolu Kalinića, koji je ostao bez ugovora u Fenerbahčeu, ali ga ozbiljno prati i Makabi iz Tel Aviva.

Pisalo se da bi Saša Obradović iz Monaka sa sobom mogao da povede i Džalila "Džej Džej" O'Brajena, Amerikanac poput dvojice srpskih reprezentativaca može da se snađe na pozicijama "tri" i "četiri".

Dakle, puno je opcija, videćemo šta će biti i sa centrima, Noko će pojačati konkurenciju Kuzmiću, Ristiću i Jovanoviću, a spekuliše se da bi novi ugovor mogao da dobije i Vladimir Štimac.

Tu su još Dejan Davidovac, Ognjen Dobrić, Marko Jagodić-Kuridža, Branko Lazić, Nemanja Nenadić i Boriša Simanić, a kako je najavljeno prvom timu će se iz FMP Železnika priključiti i Aleksa Radanov, spekuliše se da bi šansu mogao da dobije i mladi Aleksa Uskoković.

Kada se sve sabere i oduzme, ovako bi mogao da izgleda roster Crvene zvezde naredne sezone.

Bonus baner

PG: Kevin Pengos, Kori Volden, Aleksa Uskoković
SG: Džordan Lojd, Nemanja Nedović (?), Nemanja Nenadić, Aleksa Radanov
SF: Branko Lazić, Dejan Davidovac, Ognjen Dobrić, Marko Simonović (?)
PF: Nikola Kalinić/Džej Džej O'Brajen (?), Boriša Simanić, Marko Jagodić-Kuridža
C: Lendri Noko, Dušan Ristić, Nikola Jovanović, Vladimir Štimac (?), Ognjen Kuzmić

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Petar Petar
Sunday, 28.06.2020
00:40

Ma ja mislim da ste malo igraca naveli. Trebalo je bar njih pedesetak da stavite. kao u americkom fudbalu da imaju roster. 21 igrac, da niste malo preterali? Kakva ce im biti minutaza, svi po dva minuta na terenu, kao u hokeju.