Povreda je promenila sve, šta će sada uraditi Durent?

Autor: Nikola Miloradović
nedelja 23.06.2019.
21:22
Izvor: Sportske.net

Nekoliko opcija za krilnog košarkaša.

Epa/Larry W. Smith
Epa/Larry W. Smith

Povezane vesti

Delovalo je da je Durentova sudbina prilično jasna, trebalo je da osvojio titulu sa Golden Stejtom, treću vezanu i da potom ovog leta potpiše maksimalan ugovor, najverovatnije sa nekom drugom ekipom, kako bi dokazao da može da pobeđuje iako nije u najboljem timu u ligi.

A onda je došla utakmica broj pet velikog finala NBA lige u Torontu, Durent je nedovoljno oporavljen od povrede kročio na parket.

Odigrao je dobro, sve dok nije pao i uhvatio se list desne noge.

Napustio je teren, finale je bilo gotovo za njega, a stekao se utisak da je povreda veoma ozbiljna.

Tako je i bilo, došlo je do pucanja Ahilove tetive, Durent bi na teren mogao da se vrati tek u završnici naredne sezone, postoji i opcija da ne zaigra u sezoni 2019/20.


To menja situaciju u potpunosti, opcije su mu značajno smanjene, najrealnije deluje da ostane u Golden Stejtu, ali par timova je i pored povrede voljno da mu ponudi maksimalan ugovor.

LA Klipersi imaju 58 miliona dolara da ponude slobodnim igračima u ovom trenutku, mogli bi da dođu i do više novca, što ukazuje da su spremni za angažovanje dve superzvezde.

Pored Durenta je želja i Kavaj Lenard, sa "Kandžom" bi mogli i da istrpe Kej Dijevu povredu, videćemo da li mogu da se dogovore.

Bruklin Netsi su takođe zainteresovani, godinama igraju dobru košarku, ali jednostavno nemaju kvalitet.

Sada bi mogli da dovedu Kajrija Irvinga i veruju da bi sa Irvingom mogli da ubede i Durenta da se preseli u njihove redove.

I oni nemaju preveliki problem sa njegovom povredom, svesni su da će pre ili kasnije dobiti jednog od najboljih igrača u ligi i to im je najbitnije.

Tu su i Njujork Niksi, koji su dugo važili za favorite kada je Durentov potpis u pitanju. Agent sjajnog krilnog košarkaša Rič Klajman je veliki fan franšize iz Njujorka, što su mnogi videli kao veliku prednost Niksa.

Imaju i 70 miliona dolara do "seleri kepa", takođe mogu dvojici igrača da ponude maksimalne ugovore.

Los Anđeles Lejkersi najverovatnije odustaju, LeBron ima 34 godine, doveli su Dejvisa i hoće titulu odmah, Durent im povređen ne bi bio od velike pomoći.

Na kraju, Golden Stejt Voriorsi u ovom trenutku deluju kao najrealnija opcija.

Oni su jedini tim koji bi mogao da mu ponudi petogodišnji ugovor od oko 200 miliona američkih dolara i najverovatnije bi bili voljni da tako nešto i urade.

To bi značilo finansijsku stabilnost za igrača koji u tridesete ulazi sa teškom povredom.

Prema izveštajima iz SAD, Durent još uvek razmišlja i nije siguran šta će biti njegov naredni potez.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Mangus
Sunday, 23.06.2019
21:30

"finansijsku stabilnost"... Ljudi, covek je zaradio vise para nego sto moze da potrosi za života, kakvu finansijsku stabilnost pominjete