Povratak "Supermena", silni Lebron, kanadske suze!

Autor: Vladimir Stojanović
sreda 22.04.2015.
07:51
Izvor: Sportske.net

"Bradonja" dobio pomoć, Lebron i Kajri uradili sve sami u finišu, profesor Vol držao čas u Torontu!

Beta/AP Photo/David J. Phillip
Beta/AP Photo/David J. Phillip

Povezane vesti

Dvajt Hauard je poleteo u pravo vreme. "Supermen" je ubacio 28 poena, Harden dodao 24, pa je Hjuston poveo sa 2:0 protiv komšija iz Dalasa.

Odličan je bio i Džoš Smit, on i Hauard, inače prijatelji iz detinjstva su sjajno sarađivali, nekoliko alej-ap pasova Smita su završili u košu. On je na kraju uz 15 poena, imao 9 asistencija i 8 skokova. Upravo ta saradnja sa Hauardom je doprinela da se Roketsi odlepe u poslednjoj četvrtini i stignu do velikih 2:0.

Kod Dalasa, Monta Elis 24 poena, ali su Novicki i Čendler zajedno ubacili 21, bitka pod koševima je izgubljena, a još gora vest je obnovljena povreda Čendlera Parsonsa koji je igrao na otvaranju serije, ali je propustio sinoćnji meč.

Treće poglavlje sledi u Dalasu u petak uveče.

Mavericks Rockets Basketball

Lebron Džejms je sa 30 poena vodio Kavse do 2:0 protiv Bostona. Postigao je polovinu svojih poena u polsednjoj četvrtini, Seltiksi su imali priključak, ali je domaćin uspeo da privede meč kraju.

Lebron je na večnoj listi strelaca preskočio legendarnog Džerija Vesta,  zajedno sa Irvingom je postigao poslednjih 28 poena za svoj tim. Kajri je ukupno ubacio 26, on i Lebron su bili enigma za Seltikse.

Celtics Cavaliers Basketball

Gostima komplimenti, držali su se odlično, trener Stivens im je pred meč pustio snimak maratonca iz Venecuele koji se takmičio u ponedeljak na bostonskom maratonu i istrčao trku za 20 sati, i pored mišićne distrofije. Želeo je da usvoje taj mentalitet, Seltiksi su igrali dobeo, ali ovaj mladi tim će biti mnogo opasniji u budućnosti, ako ostanu na okupu.

Serija se seli u Boston, "zeleni" će probati maksimalno da je produže i namuče velikog favorita.

APTOPIX Hawks Wizards Basketball

U Kanadi suze. Vašington je dobio i drugi meč u Torontu, sada ima velikih 2:0, serija se seli u distrikt i čini se da Vizardsi već mogu da namirišu polufinale. Vol i Bredli Bil su rasturili Reptorse, sjajni plej je ubacio 26 poena i imao 17 asistencija, Bil je brojao do 28.

Vol je držao čas, razbio je Lovrija koji je imao problema i u prvom meču. Lovri se i povredio, završio je sa 6 poena, uz loš šut, čini se da će Toronto teško parirati rivalu i u narednim mečevima.

APTOPIX Hawks Wizards Basketball

Vizardsi su sjajno šutirali u drugoj i trećoj četvrtini, posle sporijeg starta. Uz to, ponovo su dominirali pod obručima. Oni su postali specijalista za mečeve u gostima u plej ofu, računajući i prošlogodišnju seriju sa Čikagom, dobili su sedam od osam poslednjih mečeva u gostima u prvoj rundi plej ofa. U regularnoj sezoni nisu bili ni blizu toga, recimo i to da su izgubili 15 od poslednjih 19 mečeva van svoje dvorane u finišu sezone. Ali, ono što je mnogo važnije je doigravanje.

Podsetimo na kraju da je Toronto počistio Vašington ove sezone u regularnom delu, ali sada se suočava sa eliminacijom.

Rezultati:

Klivlend - Boston 99:91 (2:0)
Toronto - Vašington 106:117 (0:2)
Hjuston - Dalas 111:99 (2:0)

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke