Potvrđeno - Imamo još jednog učesnika Evrolige

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 05.06.2018.
11:22
Izvor: Sportske.net

Španski predstavnik ispunio je uslove za igranje u Evroligi sledeće sezone.

euroleague.net
euroleague.net

Povezane vesti

Španija će u narednoj evroligaškoj sezoni imati četiri predstavnika, a pored vlasnika "A" licence u eliti će igrati još Gran Kanarija.

Klub sa Kanarskih ostrva izborio se za plasman u evropsku elitu kroz domaće prvenstvo ali je postojala neizvesnost oko toga da li će Gran Kanarija ispuniti sve uslove Evrolige.

Španski klub juče je na zvaničnom sajtu obavestio javnost da je uspešno ispunio sve zahteve Evrolige i da će se u narednoj sezoni takmičiti u evropskoj eliti.

To znači da će naredne sezone u Evroligi igrati Real Madrid, Barselona, Baskonija, Fenerbahče, Olimpijakos, Panatinaikos, CSKA Moskva, Budućnost, Žalgiris, Makabi Tel Aviv, Olimpija Milano, Darušafaka, Anadolu Efes i Gran Kanarija.

Preostala dva mesta rezervisana su za šampiona Nemačke (Bajern ili ALBA) i VTB lige (CSKA Moskva, Zenit, Uniks i Himki).

Ukoliko CSKA bude šampion VTB lige u Evroligu će vicešampion tog takmičenja.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Zeljko Trisic
Wednesday, 06.06.2018
11:11

Zar Panatanaikos nije izasao iz Evrolige?

avatar
Navijač Juventusa
Tuesday, 05.06.2018
12:00

A vi Srbi poklanjajte svoja mesta Aba ligi. Glupani. Gran Kanarije, Bamberzi i Bajerni su bili ekipe za kos razliku, sad su elita. Pffffff...

avatar
Zeljko Trisic
Wednesday, 06.06.2018
11:14

To sam rekao jos kad su napravili EL, Hrvati su imali jedno mesto, Srbi jedno, Slovenija, Bosna i Crna Gora mesto u kvalifikacijama a sad samo jedan tim sa celog Balkana ne racunajuci Grke. EL nije isto sto i liga sampiona, jednostavno gubi smisao, Jos malo ce se ovo desiti i u fudbalu

avatar
Navijač Juventusa
Wednesday, 06.06.2018
12:43

U fudbalu realno i ne zasluzujemo mesto ni u kvalifikacijama, tako da me je za to briga. U kosarci smo velesila, a sami sebe cemo sahraniti....

avatar
Agent Provocateur
Tuesday, 05.06.2018
11:42

Evroliga se trudi ali jednostavno je sve dosadnija iz godine u godinu. Format je da se igraju tone utakmica, svako malo pet derbija po kolu, svake godine istih 6 timova konkurise za final four i poneko iznenadjenje jednom u pet godina se dokopa istog i potone na njemu. Malo para se upumpa u neki tim i eto ti favorita, par timova drzavni projekti se guraju uvek i jovo nanovo.