Potvrđeno, Fener bez dvojice važnih igrača na F4 i to nije sve!

Autor: Nikola Miloradović
sreda 08.05.2019.
17:48
Izvor: Sportske.net

Željko Obradović u velikim problemima pred završnicu Evrolige.

Epa/Matthias Balk
Epa/Matthias Balk

Povezane vesti

Fajnal for Evrolige na programu je od 17. do 19. maja u Vitoriji, a u polufinalu će se sastati Fenerbahče i Efes, kao i CSKA Moskva i aktuelni šampion, madridski Real.

Fenerbahče je regularni deo sezone završio u dominantnom maniru, bez poraza na domaćem parketu, sa samo pet poraza na strani.

Kao prvi na tabeli u plej-ofu su dobili osmoplasirani Žalgiris, neprijatno su iznenadili u drugom susretu u svojoj dvorani, ali su potom seriju zatvorili sa dva brejka i sa 3:1 se plasirali na fajnal for.

Iako se smatraju za možda i glavnog favorita u završnicu ulaze u velikim problemima.

Naime, potvrđeno je da Obradović na raspolaganju za F4 neće imati Luiđija Datomea i Žofrija Lovernja!


Italijan je godinama jedan od najvažnijih igrača u klubu, posebno kada su odlučujuće utakmice u pitanju, dok je Francuz bio najveće pojačanje kluba minulog leta.

Tako je jasno da će biti veoma teško nadomestiti njihov izostanak, a pod znakom pitanja je i učešće Nikole Kalinića i Jana Veselog!

U slučaju da Kalinić i Veseli ne budu u mogućnosti da nastupe, Obradović će od centara na raspolaganju imati Melija, Duverioglua i Bariša Heršeka.

Mladi Egnehan Arna će takođe dobiti ozbiljniju priliku, dok bi i Marko Gudurić mogao da bude prekomandovan na poziciju krila.

Da sumiramo, ovako će izgledati roster Fenera bez ove četvorice košarkaša, od kojih Datomea i Lovernja sigurno nećemo gledati u Vitoriji.

PG: Kostas Slukas, Bobi Dikson, Erik Grin, Tajler Enis
SG: Marko Gudurić, Melih Mahmatoglu, Sinan Guler, Ergi Tirpanči
SF: Egehan Arna, Tarik Biberović, (Nikola Kalinić)
PF: Nikolo Meli
C: Ahmet Duverioglu, Bariš Heršek, (Jan Veseli)

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke