POTVRĐENO - Bertomeu nudi SAMO jedno mesto ABA ligi!

Autor: Mihajlo Vidojević
petak 11.03.2016.
18:59
Izvor: Sportske.net

Prvi čovek Evrolige Đordi Bertomeu doputovao je u Beograd i odmah otkrio kako će izgledati elitno takmičenje od naredne sezone.

euroleague.net
euroleague.net

Povezane vesti

Dolazak Đordija Bertomeua u Beograd omogućio nam je da saznamo definitivne odgovore na pitanja vezana za izgled Evrolige od sezone 2016/2017.

Pisali smo u četvrtak da je "L'Ekip" preneo ekskluzivnu informaciju vezane za to koji će klubovi od naredne sezone igrati u Evropi, a u velikoj meri je tvrdnje francuskog lista potvrdio Bertomeu.

U razgovoru za televiziju "Sport Klub" Španac je danas istakao da je šampionu ABA lige ponuđeno mesto u Evroligi, potvrdivši pritom da kvalifikacije neće biti igrane!

Kao što smo najavili u četvrtak, regionalna košarkaška liga imaće najviše jednog predstavnika u elitnom evropskom tamičenju pošto vicešampion neće imati mogućnost da se domogne Evrolige kroz kvalifikacije.

Još jedna važna napomena tiče se učešća Darušafake u narednoj evroligaškoj sezoni. Turski klub NEĆE dobiti specijalnu pozivnicu već će u Evroligu još jedan španski klub!

Pored jedanaest klubova koji su potpisali desetogodišnje ugovore sa Evroligom, mesto u elitnom takmičenju zauzeće šampion VTB lige, Bundeslige i ABA lige, kao i osvajač Evrokupa.

Kako je rečeno, poslednje mesto u Evroligi otići će u ruke nekog od španskih klubova a naredne nedelje će pokazati koji će to tim biti.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Tomić: Lažna legenda
Saturday, 12.03.2016
14:49

Nadajmo se da ćete propasti Bartomeu

avatar
magister
Friday, 11.03.2016
22:22

Posle ovoga, verovatno bi bilo mudro ipak još jednom ispregovarati sa FIBA oko LŠ. Dobiti ugovore na 5 godina za Partizan, Zvezdu, Cibonu, Olimpiju i Budućnost, plus 2 mesta za kvalifikacije sa turnira na kome bi učestvovala preostala 2 najbolje plasirana ABA tima, sledeći najbolje plasirani na prvenstvima Srbije, Hrvatske, Slovenije, CG, BiH i Makedonije. Napraviti veliku LŠ koja bi se igrala po ugledu na NBA, sa što kvalitetnijim TV prenosima svih utakmica. To podiže interesovanje.

avatar
marecareee
Friday, 11.03.2016
20:06

Treba se okrenuti Fibi, 12 timova, sve milionski budžeti ko god da igra iz Aba lige biće topovsko meso. A i ne znam zašto imam osećaj sa će Fiba uskoro preuzeti sve a da će Bertomeu da pukne kao zvečka jer je ova Evroliga samo novac gleda!