Potpisana saradnja između Mege i OKK Beograda

  • Autor: Aleksandar Obrenović

  • 14. jun 2018.

  • 16:36

  • Izvor: Sportske.net

  • facebook
  • twitter
  • email

Potpisana je danas saradnja između Mega Bemaksa i OKK Beograda. Evo o čemu se radi.

Potpisana saradnja između Mege i OKK Beograda
Foto: FOTO: Mega Bemax promo
Mega Bemax i OKK Beograd su u prostorijama Sportskog centra Radivoj Korać potpisali ugovor o sportsko-tehničkoj saradnji koji između ostalog podrazumeva da će mladi igrači Mega Bemaxa igrati za OKK Beograd u Košarkaškoj ligi Srbije, a istovremeno Mega Bemax će finansijski podržati klub bogate tradicije u njegovom nastojanju da se vrati na staze slave.
 
Vlade Đurović, predsednik OKK Beograda i proslavljeni trener, na početku konferencije podsetio je na slavnu istoriju kluba, u kojoj su za 73 godine postojanja osvojene četiri titule prvaka države i tri trofeja nacionalnog kupa, uz plasman u tri polufinala Kupa Evropskih šampiona. Podsetio je da su dres popularnih Klonfera nosili velikani poput Radivoja Koraća, Borislava Stankovića, Aleksandra Nikolića i brojne druge legende jugoslovenske i srpske košarke. Đurović je istakao šta je sve urađeno u OKK Beogradu u prethodnom periodu i istakao značaj saradnje sa Mega Bemaxom koji je postao simbol rada sa mladima:

"Preuzeli smo klub u septembru prošle godine, zadovoljni smo onim što smo u međuvremenu uradili. Iza nas je iscrpljujuća godina, imali smo ogromne dugove, prema bivšim igračima, trenerima, dvoranama, tu su bili i sudski troškovi. Velikim zalaganjem smo taj dug spustili na 65.000 evra i sa ovim ugovorom uzimamo tajm-aut za OKK Beograd da ga iskoristimo da do kraja vratimo dugove. Dejan Dimitrijević se decenijama borio za klub i pored velikih poteškoća sačuvao ga je od gašenja. Nijednom nije ispao iz lige i večno smo mu zahvalni na tome. Posle njegove smrti u julu prošle godine je ostala velika praznina, da nije bilo njega, OKK Beograd sada verovatno ne bi postojao" - rekao je Đurović i nastavio o planovima OKK Beograda:

"Otvorili smo akademiju, pojačali rad u mlađim kategorijama. Svi mi želimo da vratimo klub na put stare slave. Zahvalni smo Megi što nam je pružila ruku pomoći. Ne prodejmo ni ime ni rang niti klub prestaje da postoji. Trenutno nemamo igrače, ali će Mega voditi igrački pogon i očekujemo da će to raditi na vrhunski način, kao što to rade i u svom klubu" - izjavio je Đurović.

Velimir Mihailović, predsednik Mega Bemaxa naglasio je da će oba kluba imati višestruke koristi od dogovorene saradnje. Mladi igrači Mege će sticati preko potrebno iskustvo igrajući za OKK u Košarkaškoj ligi Srbije, a istovremeno Mega će sa velikim zadovoljstvom učiniti sve da pomogne OKK Beogradu, klubu sa veoma bogatom tradicijom i značajem u srpskoj košarci i šire, da se vrati na staze uspeha:

"Veliko nam je zadovoljstvo što je došlo do saradnje sa OKK Beogradom. Mega je mlad klub, pogotovo u odnosu na OKK Beograd kroz koji su prošli velikani koju su stvarali temelj košarke kakvu danas znamo. Mega je izgradila sistem kroz koji smo došli u poziciju da možemo da pomognemo OKK Beogradu na putu povratka na staze uspeha. Uveren sam da će ova saradnja biti višestruko korisna za obe strane i da će oba kluba imati razloga za zadovoljstvo njenim efektima. Kroz ovu saranju mi ćemo omogućiti našim mladim igračima da kroz KLS steknu potrebno iskustvo u seniorskoj konkurenciji i ubrzaju svoj razvoj" - istakao je predsednik Mega Bemaxa.

Član upravnog odbora OKK Beograda Aleksa Milošević je izjavio da će saradnja sa Mega Bemaxom imati veliki značaj za OKK Beograd i dodao:

"Kada pogledate ovu salu, vidite da se radi o velikoj tradiciji. Kroz ovaj klub su prošli igrači o kojima se i dan danas priča. Zadatak ove uprave je da stabilizujemo klub i da ne dozvolimo da OKK završi kao neki klubovi koji su u ranijem periodu bili veoma važni i u srpskog i u jugoslovenskoj košarci. Imali smo više ideja kako da nastavimo da vodimo ovaj klub, a Upravno odbor jednoglasno je zaključio da je ova saradnja sa Megom daleko najbolja ideja. Sarađivaćemo sa ozbiljnim klubom koji iako mlad, ima izuzetne uspehe" - izjavio je Aleksa Milošević.

Branislav Vićentić, novi trener OKK Beograda, vratio se u klub u kome je i započeo svoju seniorsku karijeru. Vićentić je kao igrač sa Klonferima osvojio juniorsko prvenstvo Jugoslavije 1990. godine da bi 1993. sa prvim timom osvojio Kup. Bogatu internacionalnu igračku karijeru Vićentić je 2007. godine završio upravo u Megi. Kao trener juniorskog tima sa Crvenom zvezdom je 2011. godine osvojio kvalifikacioni turnir Evrolige da bi potom postao pomoćni trener u prvom timu. Bio je i trener juniorskog tima Mega Bemaxa u periodu od 2012. do 2014. godine, radeći između ostalog sa Nikolom Jokićem, Radetom Zagorcem, Ognjenom Jaramazom i mnogim drugim sada već afirmisanim igračima.

Vićentić je naglasio da je rano govoriti o ambicijama ekipe, ali da će se svakako boriti da ekipa igra modernu košarku, kao da će pokušati da se izbore da budu prijatno iznenađenje u narednoj sezoni Košarkaške lige Srbije:

"Veoma sam ushićen što ću biti deo ovog projekta i što se vraćam kući, tamo gde sam počeo da jurim svoje košarkaške snove. Mogu da obećam da ćemo se truditi da igramo modernu, brzu košarku sa čvrstim odbranama. Većina igrača će biti iz juniorskog pogona Mega Bemaxa, čime ćemo i opravdati ime Omladinskog košarkaškog kluba Beograd. Prvi put sam sada u ovoj dvorani koja je počela da se gradi kada sam prestao da se igrački bavim košarkom i veoma samo zadovoljan sa onim što vidim. OKK je stao na noge i to me veoma raduje i daću sve od sebe da igrački i rezultatski počnemo da se vraćamo na staze na kojima je bio ovaj klub. Kao što je rekao gospodin Đurović, ne znamo da li ćemo ponovo podići pehar prvaka države, ali znamo da ćemo sa velikom željom i požrtvovanjem braniti boje OKK Beograda i da ćemo pokušati da vratimo taj romantičarski duh u Zdravka Čelara" - izjavio je Vićentić.
  • facebook
  • twitter
  • email

Ne propustite

Komentari