Potez dana - Pefijev koš sa centra za pobedu Himkija u Minsku!

Autor: Nikola Miloradović
četvrtak 12.04.2018.
19:53
Izvor: Sportske.net

Košarkaši moskovskog Himkija slavili su u beloruskoj prestonici poenima Stefana Markovića sa pola terena u poslednjoj sekundi susreta.

Filip Mitrović/Sportske.net
Filip Mitrović/Sportske.net

Povezane vesti

Napeto je bilo u Minsku, gde je Tsmoki dočekao Himki, domaćin je na samo par sekundi do kraja susreta pogodo trojku za produžetak, ali je Stefan Marković šokirao sve u dvorani i pogodio šut sa centra za pobedu ekipe Jorgosa Barcokasa rezultatom 79-82.

Domaćinu je pripao prvi kvartal, ali je ulazak Markovića u drugom kvartalu doveo do toga Tsmoki u drugih 10 minuta postigne samo 12 poena, te je Himki na odmor otišao sa šest poena prednsti.

Nakon tri kvartala Moskovljani su imali 10 poena suficita, ali je domaćin uspeo da se vrati u odlučujućem kvartalu, Grej je pogodio trojku na svega par sekundi do kraja i poravnao rezultat.

Brzo su košarkaši Himkija krenuli u napad, lopta je završila u rukama srpskog plejmejkera, koji šutira sa pola terena i od table smešta loptu u obruč protivnika za pobedu Himkija.

Bilo je polemike da li je Marković izbacio loptu na vreme, ali su sudije nakon gledanja usporenog snimka lako zaključile da je bivši reprezentativac Srbije na vreme uputio šut, te je pobeda pripisana ekipi Himkija.



Bila je to njihova tek 12. pobeda ove sezone u VTB ligi, a verovali ili ne, Markovićeva trojka sa centra u poslednjim sekundama bila je jedini njegov uspešan šut na današnjem susretu.

On je meč završio sa šest poena, po pet skokova i asistencija, kao i dve ukradene lopte.

Najbolji u pobedničkom sastavu Andrej Zubkov sa 22 poena, 13 je dodao bivši košarkaš Zvezde Čarls Dženkins, dok je 11 poena dodao Entoni Gil. Aleksej Šved, Tajler Hanikat i Tomas Robinson nisu nastupili u bojama Himkija.

U poraženom sastavu čak 33 poena Kristofera Čerapoviča, 14 je dodao Kreviš, dok je 11 upisao Kudrautsau.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke