Postoji i košmarni scenario, ''Orlovi'' pod sve većim pritiskom! Kakve su nam sada šanse za plasman na SP?

Autor: Darko Mitrović
petak 30.11.2018.
15:23
Izvor: Sportske.net

Loša partija našeg tima, zaslužen poraz u Izraelu koji je ''Orlovima'' znatno otežao plasman na Svetsko prvenstvo u Kini naredne godine. Kako izgleda raspored do kraja takmičenja u Grupi L?

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/MO
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/MO

Povezane vesti

Previše izgubljenih lopti, veoma loša organizacija igre, uz ništa bolje reakcije i u odbrani, što su Izraelci kaznili sa 13 trojki - u najkraćem to je uticalo na današnji poraz selekcije Saše Đorđevića u Tel Avivu od Izraela - 83:74.

Selektoru i njegovom stručnom štabu predstoji ozbiljna analiza, a ono što ljubitelje košarke sada najviše zanima svakako je raspored do kraja kvalifikacija.

U ovom trenutku, Srbija je i dalje na trećem mestu koje vodi u Kinu, ali sa samo jednom pobedom više od Izraela, a verovatno i od Gruzije, koja se večeras sastaje sa otpisanom Estonijom.

Dakle, te dve selekcije biće nam  do kraja pretnja za plasman na Svetsko prvenstvo. Doduše, Gruziju smo oba puta ubedljivo pobedili, pa u slučaju identičnog skora sa njima, imali bismo prednost.

Izraelci su današnjim trijumfom dobili ''vetar u leđa'' i vratili su nadu da u preostala tri kola mogu da pomrse konce ''Orlovima''.

Situaciju dodatno otežava to što u sledećem kolu 3. decembra Srbija dočekuje još uvek neporaženu Grčku, pa ukoliko dođe do novog neuspeha, uoči poslednja dva kola moglo bi da bude baš ''gusto''.

Raspored do kraja kvalifikacija:

SRBIJA

Srbija - Grčka
Estonija - Srbija
Srbija - Izrael

IZRAEL

Gruzija - Izrael
Izrael - Nemačka
Srbija - Izrael

GRUZIJA

Estonija - Gruzija
Gruzija - Izrael
Grčka - Gruzija
Gruzija - Estonija

U najgorem slučaju, ako Izraelci dobiju sve tri utakmice do kraja, oni će ići na Svetsko prvenstvo, čak i ako Srbija pobedi i Grčku i Estoniju, a Izraelci slave i na našem terenu!? Tada bi i jedni i drugi imali skor 7-5, ali Izrael bi bio bolji u međusobnom duelima.

Međutim, da se ne bavimo previše tom košmarnom opcijom.

Ona druga mnogo je povoljnija. Čak i da izgubimo i od Grčke i Estonije, dovoljna bi nam bila samo pobeda nad Izraelom, eventualno ubedljivija od devet poena razlike.

Ono što je najrealnije, to je da dobijemo Estoniju i Izrael, zašto ne i Grčku na našem terenu, pa plasman u Kinu ipak ne bi trebalo da bude doveden u pitanje.

Kvalifikacije se završavaju u februaru.
-
Пласман обезедио Sofascore резултати уживо
-

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

10 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
prike
Friday, 30.11.2018
20:04

Da dobijemo, ali kako sa ovim timom?

avatar
M_85
Friday, 30.11.2018
19:18

Kako igramo u kvalifikacijama, bolje bi bilo da se ne plasiramo. Bar da se ne brukamo. Jer isto necemo (ako se plasiramo na sp) otici sa Bog zna sta jacim timom. Pitanje je ko ce iz NBA da dodje uopste i hoce li biti povredjeni ili ne.

avatar
nenadnenad1234
Saturday, 01.12.2018
00:54

Odmah cu ti reci icemo sa 5 puta jacim timom. Bogdan i Bjelica su sigurni ako budu zdravi, plus Teo koji se vraca u Evopu na kraju ove sezone, na to dodaj EL igrace i eto ti odmah tim koji ako izbegne Ameriku do 1/2 makar je konkurentan za medalju.

avatar
Ninoslav Krejic
Friday, 30.11.2018
17:56

E ne mogu da verujem da mi moramo strahovati za SP a do samo pre cetiri i dve godine igrali finale sa drim timom alo bre daj uozbiljite se mi smo Srbija

avatar
Čeki
Friday, 30.11.2018
17:49

Svi iz FIBA - e otkazi i zatvor zbog korupcije, biznismeni i politicari. Sram vas bilo.

avatar
jv
Friday, 30.11.2018
16:56

Najgluplji sistem kvalifikacija u istoriji košarke!

avatar
djan_franko
Friday, 30.11.2018
16:48

Pa sami smo krivi sto smo dosli u ovakvu situaciju...
Onakav poklon Nemačkoj kad smo igrali kod nas je nedopustiv.

avatar
nenadnenad1234
Friday, 30.11.2018
16:41

Mi da dobijemo Grcku, a Gruzija Izrael sledece kolo i to je to (ne matematicki, ali realno bi bilo).

avatar
M_85
Friday, 30.11.2018
19:20

Realno je bilo da pobedimo Izrael sa 20 razlike. Pre par godina mogli smo sa 3 igraca da pobedjujemo ovakve "velesile" kao sto su izrael i nemacka.

avatar
nenadnenad1234
Saturday, 01.12.2018
00:52

Ali kakva tri igraca? Mi smo na EP u finale usli sa Bogdanom koji je bio lider i 11 "radilica", ali taj isti Bogdan je bio tada lider i u Feneru. Ne mozes ovde ocekivati od ljudi koji su celu karijeru igraci zadatka da postanu naprasno nosioci.