Postaje komplikovano, pesnica u stomak favorita, brejk u Teksasu!

Autor: Vladimir Stojanović
četvrtak 03.05.2018.
07:49
Izvor: Sportske.net

Neće to ići lako, sjajna Juta uzvratila najboljem timu regularnog dela lige, 116:108 i serija se seli na jedno od najtežih gostovanja za sve timove u ligi...

EPA-EFE/GEORGE FREY
EPA-EFE/GEORGE FREY

Povezane vesti

Sve je bilo drugačije u odnosu na prvi meč polufinala. Podsetimo, na startu su Roketsi pregazili Jutu u prvom poluvremenu, bilo na +25 veoma rano i bez problema priveli meč kraju.

Ali, noćas smo videli Jutu koja je uzvratila, prava pesnica u lice favorita i najboljeg tima regularnog dela. Džon Ingls je odigrao meč karijere, ubacio 27 poena, sasuo sedam trojki, Donovan Mičel je dao 17 koševa, ali je imao 11 asistencija, takođe rekord karijere.

"Džezeri" su dominirali u poslednjoj četvrtini, utišali bučnu dvoranu u Teksasu i poravnali na 1:1. Brejk koji je iskreno malo ko očekivao.

Harden je ubacio 32 poena za Hjuston, ali uz loš šut, Kris Pol dodao 23, Roketsi su pogodili samo 10 trojki iz 37 pokušaja, kada ne radi njihovo glavno oružje, u problemima su, jasno se videlo sinoć.

Procenti su bili na strani Jute, trojke su šutirali blizu 50%, njihova klupa, tačnije Krauder, Burks i Eksum je ubacila čak 41 poen.

Stvari su odjednom postale komplikovane, serija se seli u Solt Lejk Siti, u "Vivint Smart Houm Arenu", gde je vrlo teško pobediti.

Uostalom, pitaje Jutinu prethodnu žrtvu, Oklahomu, oni su tamo izgubili sva tri meča u prvom kolu. Hjustonu neće biti nimalo lako u ovoj seriji...

Dvostruki razlog za slavlje ima pomoćni trener Jute, naš Igor Kokoškov koji je ušao u istoriju NBA lige.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Amar Zornic
Thursday, 03.05.2018
13:25

Juta silna , take a note !!

avatar
MarkoSi
Thursday, 03.05.2018
09:15

Izuzetno zanimljiva serija u kojoj mi deluje da će biti baš puno uzbuđenja jer Hjuston i te kako ima sa čime da nanese štetu Juti. Noćas je bilo zadovoljstvo gledati Mičela jer je dečko zaista iznenađujuće racionalan za svoje godine. Igra kao da na ruci već ima 2 prstena i još 3 izgubljena finala. U jednom momentu sam se uplašio kada je dobio 3. ličnu jer je Rubio povređen, ali je onda na keca otišao neverovatni Ingls!? Čovek deluje kao veteran koji iga beton ligu, u Evropi je bio potpuno nezapažen, a košarku drži u malom prstu.

avatar
Bidza i Tridza
Friday, 04.05.2018
00:23

A neki pricali da je Micel naduvan igrac... Pokidao sinoc. Ono zakucavanje je bilo ubitacno.

avatar
BenkovackiManitas31*
Thursday, 03.05.2018
09:07

Najbolji tim lige ce da izgubi 3 utakmice zaredom?! Aha sigurno

avatar
Žan-Žak Ruso
Thursday, 03.05.2018
08:07

Kako igra ova Juta, kapa dole.