Posle zemljotresa, koje su opcije za "Obrvu" Dejvisa?

Autor: Vladimir Stojanović
ponedeljak 28.01.2019.
15:26
Izvor: Sportske.net

Vest potvrđena, ali šta sledi posle zahteva. Kako bi sve moglo da se završi...

Beta/AP Photo/Andy Clayton- King
Beta/AP Photo/Andy Clayton- King

Povezane vesti

Dakle, da vidimo ono što znamo.

Entoni Dejvis je zatražio trejd od Pelikansa, hoće da se bori za titulu i tu nema ko šta da mu prigovori, ovaj Nju Orleans nije dovoljno dobar, niti će to biti u bliskoj budućnosti.

Ali, gde može da ode Entoni Dejvis kako bi bacio rukavicu Voriorsima.

Ne samo gde, već pitanje i kada.

Ugovor je jasan, od Pelikansa bi dobio maksimalan ugovor 240 miliona dolara na kraju sezone, ili da čeka još jednu godinu i da testira tržište kao slobodni agent 2020.

Opcija Boston je moguća do isteka vremena za trejd, samo ako bi "Kelti" trejdovali Kajrija Irvinga. Ovde je u pitanju takozvani Rouzov presedan, odnosno "Rouzovo" pravilo, nazvano po Deriku Rouzu. Ono podrazumeva mogućnost da dobijete 30% platežnog limita i petogodišnji ugovor, osim ako niste MVP, dva puta Ol Star ili starter na Ol-Staru. To je omogućilo igračima iz gornjeg ešalona da posle izlaska iz ruki ugovora dobiju veći, nelimitirani novac. Problem je što ne možete imati takva dva igrača u timu. Posle Rouza i Dejvis je iskoristio pravilo potpisavši na pet godina sa Pelikansima, 2015. ali i Irving prošle sezone.

Dakle, Kajri i Dejvis ne mogu zajedno pre kraja sezone i revizije Kajrijevog ugovora ili trejda. To ne odgovara "Obrvi" koji hoće već u februaru u novi tim.

To nas dovodi jasno do Lejkersa. Oni jedini dolaze u obzir, kako stvari stoje, ali šta bi morali da daju?

Sigurno nekoliko mladih zvezda, verovatno Lonza Bola, Ingrama ili Kajla Kuzmu, ili čak svu trojicu i pikove. Navodno se Dejvis kada su Pelikansi gostovali u El-Eju sastao sa čelnicima Lejkersa, ako bi već narednog meseca formirao partnerstvo sa Lebronom, ove ili možda sledeće sezone bi dobio priliku da se bori za prsten.

Ali, šta Lejkersi mogu da daju?

Možda da izbegnu Ingrama, ali ubace Koldvela Poupa, ili Ronda kako bi ostalo Bol, ali pitaće se Pelikansi.

Možda će i Lejkersi čekati, mnogi tvrde da nije pametno dati toliko mladih dobrih igrača za jednog centra, makar bio i tako nadmoćan kao Dejvis.

Ostale opcije bi mogle da budu Njujork, mada oni teško da mogu u dogledno vreme da naprave tim za titulu, a Filadelfija je otpala, osim ako ne dođe do nekog spektakularnog trejda, što je posle dolaska Batlera malo verovatno.

Boston ili Lejkersi, dve najveće franšize u ligi, svakako izbor koji će promeniti NBA.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

16 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
barbaroga
Monday, 28.01.2019
18:04

Samo ne znam kako ce to Lejkersi biti konkurenti za titulu ako se odreknu najboljih mladih igraca. Jeste vi svesni da Lebron sledece godine ulazi u 36 godinu zivota. On vec sada nije isti igrac kao sto je bio pre 4-5 godina. I onda ce opet sve biti na Dejvisu, kao sto je i sada. U Bostonu bi bila druga prica.

avatar
Hannibal Lecter
Monday, 28.01.2019
17:57

Caldvel Pop, Rondo, Stivens su igraci koji nemaju gotovo nikakvu trejd vrednost u ovakvim slucajevima... naravno da ih Pelikani nece prihvatiti..

avatar
nenadnenad1234
Monday, 28.01.2019
21:31

Pop mozda dodje u opticaj ali kao treca opcija (tipa Ingram, Kuzma i Pop, plus pik/pikovi).

avatar
Hannibal Lecter
Tuesday, 29.01.2019
20:18

ma pop ima ugovor na godinu dana, lik ne treba ni LA... doveden je da bi se na kraju sezone otpustio, kao i rondo izmedju ostalog. Njihovim otpustanjem prazni se kep za slobode agente koji ce biti na leto

avatar
Koi si ti mene kralj
Tuesday, 29.01.2019
17:47

Pop može samo da se pomoli za jedne ili druge. Poup ili (Pope na Engleskom) je već igrač LAL koji bi mogao biti deo trejda...

avatar
CZYNWA
Monday, 28.01.2019
17:49

Ostaje samo nada da nece nigdje do februara. Sa Kajrijem, Obrvom, Tejtumom, Horfordom i dva Markusa Boston bi imao premocan tim. A zrtvovanje Rozira, Brauna i preskupog Hejvorda bi trebalo otvoriti dosta prostora u seleri kepu, uz reviziju Kajrijevog ugovora, koju ce 99posto prihvatiti.

avatar
RIP KOBE
Monday, 28.01.2019
20:07

jako dobra masta. boston je izigran do leta sa ugovorom koji kajri ima.

avatar
UGASICE SE partizai
Monday, 28.01.2019
17:08

Covek je izjavio da zeli da se bori za titulu,to prvo treba gledati,jer sta vredi da ode u tipa Lejkerse,ako ce dati za njega Kuzmu,Ingrama i neki pik. On,LBJ i Rondo ne bi predstavljali problem ni za mnogo slabije ekipe od GSW,a ovima,mozda bi 2 uzeli kada bi ih bas isao sut.

Da ide u Boston je opet pitanje,sta bi ovi dali. Tu bi morao ici ili Tatum ili Irving,sto da navijam za Boston ne bih voleo,a pored njih bi morao i Brown i jos neki pikovi.

Fila nema nacin da ga dovede,mislim ima za Embida i Simonsa,sto nece uraditi.

Hjuston,pa ne znam koga da daju,ajde eto Kapelu i mozda 2-3 igraca iz rotacije i pikove,to je mozda i najinteresantniji trejd za samog Dejvisa,bukvalno bi odmah bili kandidati za titulu.

Za kraj,ostaje Toronto,ako bi sacuvali Kavaia,sa Obrvom,za narednu godinu bi bili bas jaki,plus do finala bi se lagano prosetali,jedino bi se za finale morali spremati,mada opet je pitanje,sta Toronto da da za njega.

Najbolja opcija za Orleans,jeste da uzmu Kuzmu i Ingrama,a najbolja za Dejvisa je Hjuston.

avatar
RIP KOBE
Monday, 28.01.2019
20:07

dejvis ne moze u hjuston nemaju sta da ponude za njega.

avatar
UGASICE SE partizai
Tuesday, 29.01.2019
16:55

Kako nemaju? Mogu dati Kapelu,Hausa i Gordona i to je top ponuda.

avatar
Hannibal Lecter
Monday, 28.01.2019
23:18

Extra obrazlozenja, svaka cast. Po meni potpuno pogresan potez dati bola, ingrama i kuzmu za obrvu. Dobar igrac jeste ali ne mogu on i James ciniti tim. Dajes 3 fantasticna igraca u trenutku kada ne leto ima brutalnih slobodnih igraca. Mnogi od njih nisu osvojili prsten i sigurno zbog prstena ne bi trazili maksimalne ugovore. Woker, gasol, kandza, irving, vucevic, klej, durant, horford ... zamisli ekipu voker, kandza, lebron i recimo mark gasol uz sve mlade igrace. Prostora u seleri imaju bruka... dosta igraca sa jednogodisnjim ugovorom. Sa starim lebronom i zrtvovanjem mladih nece imati duzinu klupe. GS ce ih pojesti

avatar
RIP KOBE
Monday, 28.01.2019
16:48

dolazak obrve! lal!