Posle sezone u Zvezdi, šta je Perperoglu ispričao Grcima o Srbiji? I hoće li igrati Evroligu sa Zvezdom?

Autor: Darko Mitrović
sreda 26.06.2019.
10:55
Izvor: Sportske.net

Njegovo angažovanje prošlog leta bio je sjajajn potez trenera Milana Tomića.

Beta/Branislav Božić/Mo
Beta/Branislav Božić/Mo

Povezane vesti

Iako već ima 35 godina, proslavljeni grčki košarkaš Stratos Perperoglu je prošle sezone u dresu Crvene zvezde pokazao da još može da igra na veoma visokom nivou.

Do povrede koja ga je zadesila u plej-ofu ABA lige, Perperoglu je bio jedan od Zvezdinih najboljih igrača i u potpunosti je opravdao ono što se od njega i očekivalo po dolasku među crveno-bele.

Zvezda je prošle sezone ostvarila ciljeve - osvojila je titule u ABA ligi i Superligi, uz plasman u Evroligu, pa se već uveliko pravi tim i za narednu sezonu.

Novi ugovori potpisani su sa Bilijem Beronom, zatim kapitenom Brankom Lazićem i plejmejkerom Filipom Čovićem, pa se očekuje da crveno-beli u svojimredovima zadrže i Perperoglua za sledeću evroligašku sezonu.

On je ovih dana govorio za grčku ''Gazetu'' i tom prilikom izneo svoje utiske o životu u Srbiji.

''Srbi se ne razlikuju mnogo od Grka. Oni su zaista sjajni ljudi, vrlo prijateljski se ophode i veoma su otvoreni. Njihov mentalitet je blizak našem i od samog početka sam se osećao prijatno u Beogradu.

Oni nas tretiraju kao braću, to uvek kažu. Oni misle da su im Grci veoma bliski po svojoj kulturi i temperamentu'', objašnjava Perperoglu i dodaje da se u Srbiji svuda mogu videti slike Novaka Đokovića i da njegovi uspesi čine da se narod u Srbiji oseća mnogo bolje.

Ono što je najvažnije za njega u ovom trenutku, to je da se oporavio od povrede još pre kraja sezone u Superligi, ali zbog viška stranaca nije bio prijavljen za domaći šampionat.

Saradnju sa trenerom Milanom Tomićem je opisao kao besprekornu, a navijači su ga impresionirali, iako je i u Grčkoj ''vatrena'' atmosfera. Posebno se osvrnuo na dešavanja u finalnoj seriji plej-ofa ABA lige.

''Svaki put kad bismo napunili dvoranu, doživljavali smo nešto nezamislivo! Navijali su tu, veoma blizu terena, osećaš ih u svakom trenutku. Ono što sam ove sezone doživeo bilo je jedno od najboljih iskustava.

Ono što se razlikuje u odnosu na Grčku jeste to što postoji i vrlo jak politički element.

Različite su zemlje, nemaju možda baš najbolje odnose, a saznao sam da postoji i uvertira iz prethodne sezone što je dodatno opteretilo čitavu situaciju'', istakao je Perperoglu.

Ono što navijače Zvezde najviše zanima, ostaje li Perperoglu u Beogradu, kad mu se već toliko dopao?

''Nemam ugovor, ali vodimo pregovore i ne znam još šta će se dogoditi'', poručio je Perperoglu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
⭐♦ povratka kralja
Wednesday, 26.06.2019
14:00

Voleo bih da Stratos ostane. Ali onakva povreda u njegovim godinama...Nadam se da ce biti ok. suva klasa od igraca.