Posle pobede nad Realom, još jedna sjajna vest za Zvezdu!

Autor: Darko Mitrović
subota 02.12.2017.
10:18
Izvor: Sportske.net, kkcrvenazvezda.rs

''Delije'' mogu da budu ponosne i iz još jednog razloga.

EPA-EFE/ANDREJ CUKIC
EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Povezane vesti

Košarkaši Crvene zvezde mts sinoć su napravili podvig u Madridu, pobedom nad slavnim Realom (87:83), čovek odluke bio je Pero Antić, ali čestitke zaslužuje kompletna ekipa na odličnoj predstavi.

A posle utakmice, u prvi plan je izbio trener Dušan Alimpijević.

Naime, Evroliga ga je odmah posle trijumfa nad Realom proglasila trenerom kola!

Posle svega, naravno, imao je mnogo razloga za zadovoljstvo, što je i istakao u izjavi koju je preneo zvanični klupski sajt.

''Imali smo nekoliko dana da treniramo naporno, i sada moramo da nastavimo da rastemo. Odmah, nakon ovih 7 dana odmora i dobrog treninga videli smo napredak u nekim stvarima, na primer, bili smo mnogo agresivniji nego ranije, igrali smo bolje, mnogo pametnije u napadu,  i zbog svega toga sam jako srećan.

Real je napravio jednu veliku promenu tokom utakmice, igrali su sa četiri 'mala' i Lukom Dončićem na 'četvorci'. To je bio problem za nas na početku, ali morali smo da imamo veru u svoj šut. Nastavili smo da igramo i dobro u odbrani, koliko je to bilo moguće.

Sjajan je osećaj pobediti Real Madrid veliki sjajan tim. Vrlo važna pobeda za nas, posebno što smo bili u seriji poraza od 5.kola. Ključ su uvek male stvari – timski duh, timska igra,...Igrali smo vrlo pametno, posebno pick and roll...Vrlo sam srećan...'', istakao je Alimpijević.

Zvezdina ekspedicija se za Beograd vraća preko Rima i njjihov dolazak se očekuje oko 11 časova.

Narednu utakmicu u Evroligi igraju u petak, kada im u goste dolazi ekipa Efesa.

-

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Crveno boja ljubavi
Saturday, 02.12.2017
14:09

Vidi ove doktore sto mi lupaju minuse,a sledecu kada izgubimo ce pljuvati i trenera i igrace. Utakmica nije dobro vodjena,nego je utakmica identicna svakoj nasoj utakmici od pocetka,stim da su 2 stvari bile bolje,a to je odbrana i to ne nesto puno bolja nego za nekih 10% i zelja igraca,to sto smo davali poene nije iz izgradjenih akcija,pikenrol kod nas ne postoji,aleup isto ne postoji,neke vrhunske asistencije ne postoje,nego imamo Bjelicu i Antica koji sutiraju izvan linije za 3,pa neki centri to ne mogu da isprate i nama se igra svodi na to da 5 igraca stoji kod linije za 3 i dodaju se medjusobno,pa nekada sutne jedan,nekada drugi i ako ide,a sinoc je islo,moze se do pobede.

avatar
Saturday, 02.12.2017
13:30

U tome je razlika . Neko je trener kola, neko nedelje, neko meseca a neko godine.

avatar
babaroga
Saturday, 02.12.2017
11:48

Utakmica vodjena bez greske. Svaka cast.

avatar
Crveno boja ljubavi
Saturday, 02.12.2017
11:28

U napadu pametnije,NISTE IGRALI! Nego su vas isle trojke,u zivotu vise niste pogodili,a sto je najbitnije pogadjali ste kada bi se god Real malo priblizio i pored svega toga,malo je falilo da izgubite! Odbrana je bila bolja,ali to mora jos puno bolje,sto se napada tice,ovo je neki maksimum.