Posle noćašnjih mečeva, stvari jasnije, može biti samo jedan, mogući scenariji za Jokića i Bjelicu!

Autor: Vladimir Stojanović
nedelja 08.04.2018.
09:04
Izvor: Sportske.net

Timovi koji su imali 45 pobeda slavili, San Antonio praktično siguran, Oklahomi i Pelikansima potrebna jedna pobeda, s obzirom na rivale, čini se da su jednom nogom u plej ofu. To nas ostavlja između Denvera i Minesote. Nagetsi imaju samo jedan put do doi

Beta/AP Photo/Jim Mone
Beta/AP Photo/Jim Mone

Povezane vesti

Nakon pobede Denvera nad Klipsima, nož na Zapadu donela je nove trijumfe ekipa koje se bore za plej of.

Pelikansi su slavili protiv šampiona koji nije učinio uslugu ostalim ekipama, iako je Kevin Durant brojao do 41. Voriorsi su nastavili sa porazima, Entoni Dejvis je sa 34 poena, 12 skokova, po 4 asistencije i blokade utro put dragocenoj pobedi Nju Orleansa, 46. u sezoni. Inače ovo je prvi put da Pelikansi dobiju Voriorse od 2015. i prvi put od 2012. da su slavili u "Orakl Areni".

Mirotić opet odličan, sasuo je baraž trojki kada se odlučivalo, ukupno šest za 28 poena. Rondo je imao sedam asistencija, Nju Orleans je zadržao peto mesto, ali imaju isti skor kao San Antonio i Oklahoma koji su takođe noćas slavili.

Sparse je do pobede vodio "evergrin" Đinobili, Manu je sjajnom partijom prelomio duel sa Portlandom. Oldridž je ubacio 28 poena, ali je Argentinac u poslednjoj četvrtini sa 10, ukradenom loptom i asistencijom dao odlučujući impuls za veoma važan trijumf. U ekipi Portlanda pojavio se Lilard nakon meča pauze, brojao do 33, ali to nije pomoglo da prekinu seriju od tri poraza, odložili su potvrdu trećeg mesta na Zapadu.

Ipak, najvažniju pobedu večeri zabeležila je Oklahoma protiv lidera Hjustona. Za njih je to takođe 46. trijumf, Vestbruk i Džordž su ubacili po 24 poena, poslednja četvrtina je odlučila, Tander je bio u minimalnom zaostatku, ali je onda usledila serija od 11:0, Hjuston je ostao bez poena četiri minita, nisu uspeli da se vrate u finišu. Ovo je prvi poraz za lidera kod kuće posle 20 mečeva, neće uticati na njihovo prvo mesto koje je obezbeđeno, a kako rekosmo, Oklahoma je pobegla pobedu Denveru i Minesoti i izjednačena je sa San Antoniom i Pelikansima.

Milvoki je skočio na šesto mesto posle očekivane pobede u Njujorku protiv Niksa. Midlston i Bledso su ubacili po 22 poena, nadoknadili koševe povređenog Adetokumba.

Netsi su u meču bez značaja razneli Čikago i stigli ih na tabeli, oba tima imaju 27-53 na dva meča do kraja, ali nije ni previše važno gde će završiti.

U prvom meču dana, pobeda Denvera, eliminisali su Kliperse uz sjajnu partiju Nikole Jokića, izjednačili se sa Minesotom.



Posle noćašnjih pobeda rivala situacija je nešto jasnija, Pelikansima je potrebna jedna pobeda iz mečeva protiv Klipersa u gostima, ili protiv Sparsa poslednjeg dana regularne sezone, kako bi bili sigurni. Oklahomi takođe, igraju protiv Memfisa i očajnih "Grizlija", čini se da neće imati problema. Sparsi su praktično u plej ofu, čekaju Sakramento pobeda znači doigravanje, isto je u slučaju da Denver ili Minesota izgube u ponedeljak protiv Memfisa odnosno Portlanda.

Dakle, s obzirom na raspored, ostaje Jokić protiv Bjelice, Minesota protiv Denvera za poslednje mesto u plej ofu. Nagetsima su potrebne obe pobede protiv Portlanda i onda Minesote u poslednjem kolu. Minesota igra protiv Memfisa, čak i da izgubi, ima poslednji meč na svom terenu protiv Denvera. U svakom slučaju, moraju da dobiju Nagetse poslednjeg dana, ako Denver prethodno slavi protiv Portlanda.

Rezultati:

San Antonio - Portland 116:105
Hjuston - Oklahoma 102:108
Golden Stejt - Nju Orleans 120:126
Čikago - Bruklin 96:124
Njujork - Milvoki 102:115
LA Klipers - Denver 115:134

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
JAKOBREEE
Sunday, 08.04.2018
19:18

Ako Denver izgubi od Porlanda to je to..a ovamo bi Bogo mogao da se nakostresi i izbaci Pelikanse da bi braca uslanu playoff :)

avatar
_Goran_
Sunday, 08.04.2018
09:07

Opet Klipsi...