POSLASTICA - Zvezda i Partizan NAJJAČI kad je najvažnije!

Autor: Darko Mitrović
subota 23.03.2019.
11:20
Izvor: Sportske.net

Vreme je...

BETAPHOTO/ABA liga/Crvena zvezda mts/DS
BETAPHOTO/ABA liga/Crvena zvezda mts/DS

Povezane vesti

Večerašnjom utakmicom u dvorani ''Aleksandar Nikolić'' počinje polufinalna serija plej-ofa ABA lige između Crvene zvezde i Partizana.

Njihov prvi duel zakazan je za 19 časova, Zvezda će biti u ulozi domaćina i domaći teren će biti njena prednost u ovoj seriji, ukoliko se pitanje plasmana u finale bude rešavalo u majstorici.

Crveno i crno-beli su se tokom ove sezone sastali tri puta - Zvezda je dva puta pobedila, oba puta u ABA ligi (77:71 i 70:68), a Partizan je trijumfovao u borbi za prvi trofej ove sezone, u finalu Kupa Radivoja Korača - 76:74.

Dakle, u sva tri meča razlika nije bila velika, iako je Zvezda na tabeli ABA lige bila ubedljivo prva tokom ligaškog dela sezone, pa će i u večerašnji meč ući kao favorit.

Ono što će njihov predstojeći duel izdvojiti od prethodnih, jeste ne samo velika rezultatska važnost, nego i činjenica da će treneri Milan Tomić i Andrea Trinkijeri moći da računaju na sve raspoložive igrače, bez ikakvih ograničenja, ili problema sa povredama.

U Kupu ni jedni ni drugi nisu bili kompletni, između ostalog i zbog ograničenog broja stranaca, potom je Partizan bio oslabljen serijom povreda nekolicine igrača, a Zvezdino najnovije pojačanje ''Kej Si'' Rivers je tek sada u pravoj formi i od njega se može očekivati mnogo više nego što je pokazao u prethodnom duelu sa Partizanom.

Prema tome, ova polufinalna serija trebalo bi da pokaže pravi, realan odnos snaga Zvezde i Partizana ove sezone i svi smo nestrpljivi da vidimo kako će to da izgleda.

SASTAVI

Crvena zvezda: Regland, Čović, Perperoglu, Davidovac, Lazić, Faje, Beron, Dobrić, Simanić, Rivers, Cirbes, Odžo.

Partizan: N. Janković, Pejdž, Si, Marinković, Jaramaz, Veličković, Zagorac, S. Janković, Nikolić, Renfro, Gagić, Lendejl.

Ko je bolji?

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Real/Partizan
Saturday, 23.03.2019
18:28

Duel evropskog Bostona, romantizma, vecne manjine protiv ljubimca svih rezima, milion istih lica, bice zanimljivo :)

avatar
toma1980
Saturday, 23.03.2019
17:22

Mislim da Crvena Zvezda ima blagu prednost!!!
Nadam se Odlicnoj Utakmici i Odlicnoj i Sportskoj Atmosferi!!!! Ljudi moji igra se Najveci i Najznacajniji Kosarkaski Derbi na Balkanu!!!!!!!

avatar
Pixi GOOL iz kornera
Saturday, 23.03.2019
13:50

Napred Zvezdo, napred Institucijo, napred ponosu Srbije i srpske dijaspore.

avatar
Simkelaaa
Saturday, 23.03.2019
15:25

INSTITUCIJO HAHAHHAHAHAHAHAHHAHAH