Poruka iz Podgorice: ''Ako Partizan nije spreman, mi jesmo!''

Autor: Darko Mitrović
sreda 06.05.2020.
16:46
Izvor: Sportske.net, kkbuducnost.me

Ekipa Budućnosti danas se okupila u Podgorici i počela sa treninzima. U klubu optimisti po pitanju završetka sezone.

Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©
Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Povezane vesti

Mere protiv epidemije ublažavaju se i u Crnoj Gori, pa su se tako stekli uslovi i za početak treninga sportskih ekipa.

Košarkaši Budućnosti danas su odradili prvi zajednički trening posle dvomesečne pauze, naravno u nekompletnom sastavu. Na raspolaganju treneru Mijoviću bili su domaći igrači, a od stranaca samo Letonac Martinš Mejers.

Još uvek je neizvesno da li će se i kada nastaviti ABA liga, jer su mnoge ekipe nekompletne, pogotovo one koje bi trebalo da se bore za titulu i izlazak u Evroligu, ali u Budućnosti provejava optimizam, što se može zaključiti iz reči sportskog direktora kluba Gavrila Pajovića.

''Nadam se da će u narednim danima treninzi funkcionisati onako kako treba i da će isto tako doći do dodatnih ublažavanja mjera.

Kao klub bićemo spremni da odigramo završnicu ABA lige i da na terenu dobijemo šampiona. Situacija u Crnoj Gori, kao i u regionu, značajno se popravila i mislim da postoje svi uslovi da se regionalno takmičenje nastavi.

U svakodnevnoj smo komunikaciji sa strancima, oni su željni da dođu kada se steknu uslovi za to, što je svakako za pohvalu. Spremni su da dođu i pored toga što je situacija u njihovoj zemlji dosta teža nego ovde.

Osnov svega je čekanje odluke Evrolige koja će biti 24. maja. Nadamo se da će se i ABA liga odigrati do kraja.

Stranci rade individualno u svojim domovima. Nadamo se da ćemo znati neformalnu odluku i prije 24. maja kako bi im organizovali dolazak u Podgoricu kako bi se oni što pre priključili kolektivnim treninzima'', istakao je Pajović.
-
Baner live stream

On je ponovio stav kluba izrečen i na nedavnom video sastanku, kada je Budućnost prihvatila da Partizan kao prvoplasirani bude organizator završnog turnira ABA lige. Ali...

''Ukoliko Beograd ne bude spreman iz nekih razloga, Podgorica je spremna da organizuje završni turnir samim tim što smo kao zemlja najbolje prošli pandemiju u regionu.

Mi smo realni i objektivni da Partizan koji je prvi u regularnom delu bude domaćin, ali ukoliko nisu spremni da organizuju turnir, mi smo spremni'', izjavio je Pajović.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke