Poruka iz Partizana, crno na belo - Ovo je najbolji odgovor na poziv FIBA!

Autor: Milovan Longinov
sreda 20.05.2020.
12:18
Izvor: Sportske.net, b92

Predsednik KK Partizan ima jasan stav.

BETAPHOTO/PARTIZAN /Dragana Stjepanovic/EV
BETAPHOTO/PARTIZAN /Dragana Stjepanovic/EV

Povezane vesti

Prvi čovek crno-belih Ostoja Mijailović detaljnije je govorio danas o pozivu FIBA da Partizan učestvuje u Ligi šampiona naredne sezone.

Dan ranije, FIBA je "završila" veliki posao, pošto su Darušafaka, Bilbao i Lijetuvos Ritas odlučili da napuste Evrokup i potpišu ugovor sa Ligom šampiona.

Poziv su dobili i crno-beli, ali u Partizanu još uvek ne razmišljaju o Ligi šampiona, jer im je prioritet - Evroliga.

"FIBA je ozbiljna organizacija i oni rade svoj posao, organizuju sledeću sezonu. Verovatno su mnogim klubovima uputili pozive. Što se tiče Partizana, naš prioritet je da sledeće godine igramo Evroligu. Najbolje smo plasirana ekipa Evrokupa i prvi u ABA ligi", rekao je Mijailović za B92 i nastavio:

"Za nas ta poslednja utakmica (u ABA ligi) što nije završena nema nikakav rezultatski značaj jer smo mi na prvoj poziciji. Očekujemo da igramo Evroligu sledeće godine, ukoliko se to ne desi, što u ovom trenutku mislim da nije moguće, zavisi kako će Evroliga napraviti organizaciju i kakva će takmičenja biti, ako ne dođe do te odluke mi ćemo razmisliti šta dalje", istakao je on.

Kazino

Neizbešna je i tema i o košarkašima koji tek treba da se vrate iz svojih domovina usled pandemije. Od Partizanovih stranaca u Beogradu je samo Rašon Tomas, dok se čekaju Markus Pejdž, Kori Volden, Vilijam Mozli, Džejms Mekadu, Redži Reding i Brajan Angola.

"Pripremili smo njihov put, očekujemo odluku Evrolige koja će biti 24. maja i imamo sastanak predstavnika klubova ABA lige 27. maja. Tada ćemo videti kakva je dalje sudbina oba takmičenja, pa da povlačimo momke. Da ih ne povlačimo za pet-šest dana dok ne budemo znali šta ćemo da igramo"
, ističe Mijailović i za kraj dodaje:

"Stručni štab priprema ekipu. Igrači ulaze u trenažni ritam, ukoliko se nastavi doći će svi Amerikanci koji su pod ugovorom, a svi su. Partizan nema taj problem i iskreno se nadamo da će se naći rešenja da se završe sezone na parketu, kako u ABA ligi, tako i u Evrokupu. Ako ta opcija ne bude bila moguća onda ćemo razmišljati šta dalje", zaključio je predsednik Partizana.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
NemanjaaVidiiiicNo1
Wednesday, 20.05.2020
14:52

Najbolje plasirana ekipa evrokupa hahahah,pa pokazi nam tabelu 🤣🤣 ne vidim da efes trazi titulu 🤣🤣🤣