Poraz u Zagrebu za kraj, Cedevita trojkama srušila Partizan

Autor: Aleksandar Obrenović
subota 10.03.2018.
20:39
Izvor: Sportske.net

Poraz Partizana u poslednjem meču za njih u ovoj sezoni ABA lige.

ABA liga/Cedevita/Marin Susic
ABA liga/Cedevita/Marin Susic

Povezane vesti

Ekipa Partizana porazom je završila učešće u ABA ligi ove sezone, danas su bez Novice Veličkovića i Vilijamsa-Gosa poraženi od Cedevite u Zagrebu rezultatom 85:75 (20:21, 18:18, 25:19 i 22:17).

Rezultatska klackalica na samom početku utakmice, sve dok Krušlin i Markota nisu svojim poenima doneli Cedeviti prednost od 15:7.

Tada na scenu stupa sve bolja ekipa Nenada Čanka, Von, Pecarski, Si, očas posla je bilo 17:17. Poveli su domaći trojkom Čerija sa 20:17, ali je nakon toga ekipa Partizana zaigrala još bolje.

Von je nastavio gde je stao, Aranitović se probudio, trojku je pogodio i Čakarević, bila je to serija crno-belih od 14:0!

Tada se budi mladi Musa, pogađa na sve načine, razdrmao je svoju ekipu i Cedevita je stigla do 32:34 na 2 i po minuta do kraja. Nastao je kasnije i preokret kada je Krušlin pogodio trojku za 38:36, ali se na odmor otišlo uz prednost Partizana pošto je Aranitović pogodio trojku na 10 sekundi do kraja.

Si i Von donose novu veću prednost crno-belih u nastavku, nakon poena Gavrilovića bilo je 40:46, ali se prednost pobednika našeg kupa brzo istopila.

Vezali su trojke domaći, Ukić je pogađao u tim trenucima, a nakon poena Nikolsa Cedevita stiže do nove prednosti od 53:52. Trojke su "sevale", a nakon poena Nikolsa Cedevita ide na +7 (61:54).

Najosetniju prednost domaći su imali početkom poslednje deonice kada su napravili mini-seriju od 4:0 i kada su stigli do +9, ali se crno-beli nisu predavali.

Andrić je zaigrao sjajno, pogodio je jednu trojku, zatim slobodna bacanja, a nakon trojke Pecarskog Partizan stiže do izjednačenja, 71:71!

Dosta toga je bilo rešeno nakon dve vezane trojke Cedevite, prvo je Krušlin pogodio, zatim i Roko Leni Ukić, a između te dve trojke je Si promašio dva slobodna bacanja, bilo je tada 77:71 na samo 3 minuta do kraja utakmice.

Partizan je ostajao u meču uprkos trojkama koje su domaći sipali sa svih strana, na 2 minuta do kraja bilo je 5 poena prednosti za Cedevitu nakon poena Gagića.

Držao se Partizan sve do nove serije Cedevite od 4:0, Musa je pogodio dva slobodna bacanja, zatim je Stipanović pogodio dvojku za 84:75, na samo minut do kraja je sve tada bilo rešeno.

Cedevita je pogodila 14 trojki na današnjem meču. Najefikasniji u ekipi Cedevite bio je Markota sa 15 poena, Musa i Ukić su postigli po 14.

Kod Partizana, najbolji je bio Von sa 20 poena, Gagić je dodao 14 poena uz 7 skokova, a jedini dvocifren pored njih bio je Aranitović sa 10 poena.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
mlk
Saturday, 10.03.2018
22:00

Bravo momci veoma dobra igra i bez najboljih Velickovica i Gosa, Von pravi plejmejker da se nije umorio i da Cedevitu nije ludacki isao sut za 3 poena bili bi blizu pobede , i ovako su se svi srcano borili i cini mi se da bez Salica igramo mnogo bolje!