Poraz kao opomena, a šta je bilo kada smo poslednji put izgubili od Španije?

Autor: Nikola Miloradović
nedelja 08.09.2019.
17:57
Izvor: Sportske.net

"Orlovi", glavu gore!

fiba.basketball
fiba.basketball

Povezane vesti

Reprezentacija Srbije doživela je danas prvi poraz na Mundobasketu u Kini, u drugoj rundi, druge faze, od "Orlova" je bila bolja selekcija Španije.

Nije ništa polazilo za rukom našim košarkašima, možda je dobra vest što se stekao utisak da gore nije moglo i da ne može biti.

Španci su lukavo koristili situaciju, stekli kapitalnu prednost već u prvom poluvremenu, imali smo jedan dobar nalet u finišu, predvođeni kapitenom Raduljicom, ali to nažalost nije bilo dovoljno.

Poraz od Španije za rivala nam je doneo raspoloženu selekciju Argentine, koja je danas deklasirala Poljake.

Luis Skola Markos Delia Argentina

Ukoliko selekcija SAD sutra slavi protiv Brazila, put će ih u polufinalu dovesti na boljeg iz duela "Orlova" i "Gaučosa".

Jasno, poraz je zakomplikovao situaciju, ali moramo da budemo svesni da smo sa razlogom postali prvi favorit za zlato i da jedan poraz to ne može da promeni.

Interesantno je i kako se situacija, na poslednja dva turnira na kojima smo se sretali sa Španijom, odvijala u nastavku takmičenja.

U pitanju su takođe bili dueli u grupnoj fazi, na Mundobasketu 2014. godine, Španci su nas razbili rezultatom 73:89.

bjelica

Bili su tada uz SAD prvi favorit za zlato, mi smo za rivala u osmini finala dobili do tada neporaženu Grčku.

Uspeli smo da slavimo, potom smo sa lakoćom dobili i Brazil i plasirali se u polufinale, gde je put mogao da nam dovede ponovo Španiju. Ipak, oni su doživeli poraz od Francuske i ostali bez medalje.

"Orlovi" su sa Saletom Đorđevićem na klupi dobili "Trikolore" i domogli se velikog finala, gde je ipak nepremostiva prepreka bila selekcija SAD, sa Durentom, Hardenom, Irvingom i mnogim drugim NBA zvezdama.

Ipak, osvojena je medalje i postalo je jasno da su pred Srbijom sa selektorom Đorđevićem bolji dani.

Godinu dana kasnije, Evropsko prvenstvo, a za početak turnira prava poslastica, duel Srbije i Španije.

Uspeli smo da slavimo sa 80:70 i tako istaknemo ozbiljnu kandidaturu za medalju, ali stvari se nisu završile kako smo priželjkivali.

France Basketball Europeans

Kao i na Mundobasketu, poraženi u duelu Španije i Srbije došao je do medalje, ovoga puta do zlatne, Španci su nakon poraza od "Orlova" na startu došli do najsjajnijeg odličja.

Mi smo doživeli poraz od Litvanije u polufinalu, potom i od Francuske u borbi za treće mesto.

Tu je i čuveni Indijanapolis, kada smo postali prvaci sveta, a takođe smo u grupnoj fazi doživeli poraz od Španaca, rezultatom 69:71.

bodiroga-stojakovic

Španci su od Nemačke izgubili u četvrtfinalu, Jugoslavija je dobila Sjedinjene Države, potom i Novi Zeland i Argentinu, osvojeno je zlato.

Dakle, ništa nije izgubljeno, možda je poraz došao u pravi čas, a kada se istorija uzme u obzir, poraženi iz duela Srbije i Španije u grupnoj fazi, uzima medalju, pa neka tako bude i ove, 2019. godine u Kini!

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
⭐♦ povratka kralja
Sunday, 08.09.2019
18:49

Poraz kao opomena gospodinu selektoru da Jokic NIJE cetvorka i da ne treba da traci njegov talenat zbog svojih zamisli. Milojevic koji ga je trenirao je to rekao. Meloun koji ga trenira to kaze. Zbog Jokica su trejdovali Nurkica. Protiv Angole i Filipina i ja mogu da igram cetvorku i centra, protiv ozbiljnih reprezentacija ne moze tako.

avatar
mrancic
Sunday, 08.09.2019
18:21

Potpuni promašaj selektora sa izborom Gugurića i Simonovića.Đorđević nije umeo da odgovori taktici Španaca i podigne moral igrača.Razbili su nas.Idemo dalje!

avatar
REVØLT
Sunday, 08.09.2019
19:46

Tako je to kad je sujetan do bola pa nece da vrati Micova u reprezentaciju...