Popovič opet o šuterskoj NBA ligi: "Nadam se da će postati još veći cirkus"

Autor: Nikola Miloradović
utorak 01.01.2019.
16:27
Izvor: Sportske.net

Legendarni trener San Antonio Sparsa nije ljubitelj današnjih prilika u najjačoj ligi na svetu.

Beta/AP Photo/Darren Abate
Beta/AP Photo/Darren Abate

Povezane vesti

San Antonio Sparsi su se podigli nakon slabijeg starta sezone, imaju skor 21-17, u poslednjih 13 mečeva imaju 10 pobeda.

Nakon sinoćnjeg trijumfa protiv Bostona (120:111), Popovič je iskoristio priliku da još jednom stavi svima do znanja šta misli o trojkaškom trendu u NBA ligi.

"Ludi Srbin" nije fan "smol-bola" i besomučnog šutiranja van linije za tri poena, a to je potvrdio i novom izjavom.

"Kao što sam pričao i ranije, nadam se da će postati još veći cirkus i da ćemo dobiti liniju za četiri poena, jer bi svi mogli dobro da se provedu u tom slučaju", izjavio je Pop.

Golden Stejt Voriorsi su pokrenuli revoluciju, a iako je linija za četiri poena, kao pravilo, daleko od realizacije, brojne ekipe uvežbavaju šuteve sa devet metara, kao validna taktička rešenje u napadu.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Sale1389
Wednesday, 02.01.2019
14:19

Zato na tribinama ima sve manje gledalaca. Jedino rjesenje je da dovedu sto vise Evropskih viskoih igraca, centara i krilnih centara. Da se vise igra na njih. Ovo je stvarno cirkus postao. Sutiraju ljudi sa parkinga i daju koseve,nema taktike ni malo, nekad je bilo makar malo, sada je nema uopste. Dolazim do utiska da im trener i ne treba. Samo fizioterapeuti da ih oporavljaju i gazda kluba da ih tjera na treninge.

avatar
UGASICE SE partizai
Tuesday, 01.01.2019
17:50

Jer da u timu ima Kleja i Karija,izricito bi im zabranio da sutiraju za 3 :D Takodje ako se dobro secam,bas je njegova ekipa drzala nekoliko rekorda u vezi suta za 3,kao sto je najvise postignutih trojki u cetvrtini,poluvremenu,utakmici,sta sve ne.