"Pop" streptomicin za Jokića, svi dvocifreni u srpskom derbiju, Luka Dončić pravi zmaj!

Autor: Vladimir Stojanović
četvrtak 27.12.2018.
08:04
Izvor: Sportske.net

Denver pao pred "Alamom", našli lek za Jokića. Teo zakucan za klupu, ostali dobri u derbiju Srba, nova pobeda za Kokoškova, Luka Dončić je posebna priča!

EPA-EFE/LARRY W. SMITH
EPA-EFE/LARRY W. SMITH

Povezane vesti

I pobeda i samopouzdanje.

Probuđeni San Antonio nastavio je sa odličnim partijama, DeRozan i Oldridž su iskombinovali 57 poena, osma pobeda u poslednjih deset mečeva za Sparse koji igraju mnogo bolje nego na startu sezone.

Nagetsi su u krizi, kao da povrede uzimaju danaka Heris, Barton, Milsap, to nije lako nadoknaditi, dobro su se držali Nagetsi u Teksasu, ali San Antonio je zatvorio Jokića, serijom od 23:4 priveo stvari kraju. Ovo je drugi poraz za Denver u nizu, i sada su prvo mesto prepustili Golden Stejtu.

Nikola Jokić neprimetan, najgora partija u sezoni, 4 poena, 10 asistencija, 4 skoka, za njegove standarde loše, izgubio je i pet lopti. Ono što čeka Denver je pokušaj osvete već sutra kada će se stvari okrenuti, odnosno kada San Antonio dolazi u Kolorado.

Luka Dončić se poigrao za Pelikansima, skok mu je falio za tripl-dabl, 21 poena, 10 asistencija, Slovenac je realizovao slobodna bacanja u poslednjih pola minuta i rešio pitanje pobednika. U finišu je doduše promašajem dao šansu Nju Orleansu, ali je Dejvis promašio trojku. "Obrva" je ubacio 32 poena, imao 18 skokova, u petom porazu u nizu Pelikansa. Oni gube tesno, ali svodi se na isto, ne mogu da zatvore meč u finišu.

Dalas je imao rekordnih 13 blokada, Maksi Kleber je podelio šest. DeAndre Džordan bez promašaja iz igre, 20 poena, 12 skokova.

Memfis je tukao Klivlend, uz 20 poena i 9 skokova Marka Gasola, Kavsi su iskopali preduboku rupu promašajima na startu, vratili se u meč, međutim nisu uspeli da okrenu rezultat. Klivlend je u prvom poluvremenu postigao svega 32 poena.

Minesota je rasturila Čikago, Tauns je imao po 20 poena i skokova, Derik Rouz se vratio u rodni grad, drugi put u karijeri. Ubacio je 24 poena, a više od 20 000 ljudi ga je burno pozdravilo. Prvi pik drafta iz 2008. je proveo sedam godina u rodnom gradu, bio i MVP...Kod Bulsa oporavljeni Lavin 28 poena protiv bivšeg kluba, ali su na poluvremenu domaći gubili sa 23 razlike, pa je tada i pobednik rešen.

Mnogo košarke u Bruklinu, dva produžetka, Netsi su dobili Šarlot, Spenser Dinvidi je brojao do 37, imao 11 asistencija, igra zaista fantastično. Na drugoj strani Kemba Voker 35 poena za Hornetse koji su meč ispod 50%. Ključ je bio poslednji napad, Netsi su zatvorili Kembu, Malik Monk izgubio dribling, Džo Haris položio za veliku radost domaćina. Šarlot je pobedu ispustio u regularnom delu, imali su +8 tri minuta pre kraja...

Toronto je iščupao pobedu u Majamiju, Leonard je brojao do 30, ali je meč-viner bio Deni Grin. Zaboravili su ga u uglu, pogodio je trojku za pobedu Kanađana. Bilo je tesno, 12 promena vođstva u poslednjoj četvrtini, ali na kraju je Majami morao da se pomiri sa prvim porazom posle pet mečeva.

Dragić je propustio meč zbog povrede.

Indijana je dobila Atlantu, ubacili su čak 129 poena, Oladipo je uz 16, imao po 7 skokova i asistencija, Bogdanović takođe 16, Jang 21, Sabonis i Tajrek Evans po 19. Pejsersi su šutirali 55%, oba tima su napravila dosta grešaka, Bazmor je izjednačio rekord karijere sa 32 poena, Houksi su protiv najbolje odbrane lige pogodili 17 trojki, ali je čak osam igrača rivala bilo dvocifreno.

Devin Buker je sahranio nade Orlanda sa 35 poena, na Floridi smo videli produžetak i devetu pobedu Feniksa u sezoni. Zanimljivo u produžetku je rezultat bio fudbalski 4:2 za Sanse, domaćima nisu pomogla ni 22 poena i 13 skokova Vučevića.

Ti-Džej Voren je "sam" dobio produžetak, dao je sva četiri poena za svoj tim u dodatnih 5 minuta. I pored nove pobede, Sansi ostaju naslabiji tim lige.

Blejk Grifin je sa 23 poena, 9 skokova vodio Detroit do pobede protiv Vašingtona, Pistonsi su opet na 50%, otvorili su drugo poluvreme sa 23:2 i to je bio ključ. Pobeda znači i olakšanje za domaće koji su izgubili 9 od poslednjih 11 mečeva. Detroit je izgubio 24 lopte, polovinu u poslednjoj četvrtini, kada su veliku prednost izgubili vrlo brzo, Vašington je imao šansu i da izjednači ali je novi igrač, iskusni Trevor Ariza promašio trojku.

Klipersi su u srpskom derbiju dobili Sakramento, gotovo izgubili veliku prednost, ali ih je klupa izvukla. Lu Vilijams je dao 24 poena, Montrezi Harel 22, Kingsi su bili na putu da naprave novi preokret, ali je domaćin ipak slavio. Loše prvo poluvreme gostiju koji su promašili i okean je bio ključ, Bogdanović je postigao 13 poena, imao 4 asistencije i 3 skoka, Bjelica 11 poena, 5 skokova, na drugoj strani Bobi starter, takođe 11 poena, 5 skokova, samo jedan promašaj iz igre. Sve ovo Miloš Teodosić je gledao sa klupe.

Rezultati:

LA Klipers - Sakramento 127:118
San Antonio - Denver 111:103
Dalas - Nju Orleans 122:119
Memfis - Klivlend 95:87
Čikago - Minesota 94:119
Bruklin - Šarlot 134:132 pr.
Majami - Toronto 104:106
Atlanta - Indijana 121:129
Orlando - Feniks 120:122 pr.
Detroit - Vašington 106:95

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke