Ponovo Čović: '' Moj savet drugima, ako se ja ne budem bavio ovim poslom...''

Autor: Darko Mitrović
subota 23.03.2019.
11:32
Izvor: Sportske.net, O2 TV, b92.net

Predsednik Zvezde u medijskoj ''ofanzivi'' pred početak polufinalne serije plej-ofa ABA lige.

Beta/Branislav Božić/Ev
Beta/Branislav Božić/Ev

Povezane vesti

Posle gostovanja na TV Prva, TV Happy i intervjua ''Večernjim novostima'', prvi čovek Crvene zvezde Nebojša Čović je pred početak polufinalne serije plej-ofa ABA lige između Crvene zvezde i Partizana govorio i za O2 TV.

On se u razgovoru sa Ninom Kolundžijom najpre osvrnuo na prošlogodišnji ishod plej-ofa ABA lige, kada je Crvena zvezda poražena od podgoričke Budućnosti u finalu i ostala bez plasmana u Evroligu.

"Voleo bih da ove godine ne bude propusta. Drugo, mislim da je ova godina mirnija u smislu da nema izbora ni u Hrvatskoj, ni u Crnoj Gori, a što se tiče Srbije oni nisu baš mnogo uticali kada su srpski klubovi u pitanju.

Ne mislim da je rezultat prošle godine bio loš, osećam se kao pobednik prošlogodišnje finalne serije. Ako ne na bilo koji drugi način, onda smo sigurno moralni pobednici", istakao je Čović.

Pred najvažnije utakmice u sezoni, on je još jednom pružio podršku treneru Milanu Tomiću i njegovom stručnom štabu, iako su tokom jednog slabijeg perioda sezone u Evrokupu bili na udaru kritika.

S tim u vezi, uputio je i još jednu zanimljivu poruku.

"Dok se budem bavio ovim poslom, mogu da kažem da ću sigurno biti strpljiv. Moj savet drugima, ako se ja ne budem bavio ovim poslom, je da budu strpljivi.

Moraju da veruju u ljude. I da uvek polaze od sebe. Nije vam svaki dan uspešan dan. Nije vam svaki mesec, svaka nedelja uspešna. Pogotovo u ovom poslu.

To je izuzetno težak posao, tako da ako ste verovali u tog čoveka kad ste ga doveli ili u stručni štab, onda ne možete da padate u nekakve depresije ili da tako brzo sečete to poverenje koje ste imali kada ste ih doveli", objašnjava Čović.

Posle poraza od Partizana u finalu Kupa Radivoja Koraća, Čović je bio nezadovoljan suđenjem, ali i pojedinim postupcima čelnika Košarkaškog saveza Srbije. Njegov stav se, očigledno, nije promenio do sada po tom pitanju, a postoji i još jedan razlog zašto je to tako.

"U kojoj Skupštini postoji da vi vaš mandat od četiri godine produžite odlukom Skupštine a da ne napravite izbore? Pa mi onda u zemlji Srbiji nikada ne bismo imali izbore! Ali tu postoje neki, nazovi stručnjaci u pravnoj oblasti, sa nadimcima Patak, koji to tumače kao moguće", zaključio je Čović.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

10 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Kolee
Saturday, 23.03.2019
15:19

U kojoj drzavi ima da jedan covek vodi dva kluba u istim takmicenjima,klubove koji u toku godine odigraju 5-6 zvanicnih-prijateljskih utakmica

avatar
Goran_Ilic
Sunday, 24.03.2019
11:02

U srbiji brale.

avatar
jfvr
Saturday, 23.03.2019
15:01
avatar
Pixi GOOL iz kornera
Saturday, 23.03.2019
14:24

Covke je u pravu jer nikad ne prica gluposti, nego ono sto svi vide i znaju.

avatar
Zika.Slika
Saturday, 23.03.2019
17:26

hahahaha 2000 za gospodina

avatar
Pixi GOOL iz kornera
Sunday, 24.03.2019
05:27

Sa onim drugim nalogom si mi rekao tri, kako sad dve.

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Saturday, 23.03.2019
13:57

Zar nije bio i na ruzicastoj?

avatar
Predrag Djukic
Saturday, 23.03.2019
13:32

Dajte mu titulu i da vise ne prica.

avatar
Vidicnemanja
Saturday, 23.03.2019
12:46

Sta reci,kada se covek pojavio na svim televizijama,tamo svi voditelji navijaju za zvezdu jer je verovatno to bio uslov da bi radili kao voditelji,niko iz Partizana ne sme ni da priviri u studio i da nesto kaze,i to je nasa realnost.I onda samo slusamo covicevu kuknjavu l jadanje na sve i svasta.I ko sme u ovakvoj situaciji da pobedi zvezdu?

avatar
Deki.Stankovic.5
Saturday, 23.03.2019
16:59

Oh kako je ovo dirljivo,izdrzite u borbi sa vetrenjacama!