Ponosni Partizan ne zaboravlja Fuenlabradu!

Autor: Beta Beta
utorak 16.04.2019.
11:28
Izvor: Beta

Da podsetimo naše mlađe čitaoce, Partizan je te šampionske sezone 1991/92 godine igrao evroligaške utakmice kao domaćin u španskoj Fuenlabradi, zbog rata u bivšoj Jugoslaviji i sankcija koje su bile izrečene našoj zemlji.

kkpartizan.rs
kkpartizan.rs

Povezane vesti

Košarkaški klub Partizan osvojio je na današnji dan pre 27 godina titulu evropskog šampiona, pobedom protiv Huventuda čuvenom "trojkom" Aleksandra Đorđevića u poslednjim trenucima utakmice.

Partizan je 16. aprila 1992. godine u Istanbulu u finalu pobedio španski Huventud sa 71:70. Par trenutaka pre ključnog momenta, Slaviša Koprivica je dodao loptu Đorđeviću koji je došao na protivničku polovinu terena, naskočio i uputio šut vredan ulaska crno-belih u istoriju i šut koji je doneo najveći uspeh domaće klupske košarke.

Mladu ekipu Partizana, koja je u proseku bila stara 21,7 godina, sa klupe je predvodio Željko Obradović. Crno-beli su u sezoni 1991/1992 zbog sankcija odigrali samo jednu utakmicu na domaćem terenu, a sve ostale mečeve kao domaćini igrali su u Fuenlabradi.

Za Partizan su igrali Aleksandar Đorđević, Predrag Danilović, Nikola Lončar, Zoran Stevanović, Dragiša Šarić, Željko Rebrača, Mladjan Šilobad, Slaviša Koprivica, Vladimir Dragutinović i Ivo Nakić.

"I danas se prepričavaju događaji iz kojih buduće generacije imaju šta da nauče. Partizan sa ponosom obeležava dan svog najvećeg uspeha uz veliku i večnu zahvalnost svojim domaćinima iz Fuenlabrade, mesta u kojem su se crno-beli osećali kao kod kuće",
navodi se na sajtu crno-belih.

Povodom obeležavanja najvećeg uspeha u istoriji kluba, ali i srpske klupske košarke, pušteni su u prodaju artikli sa motivima trijumfa u Istanbulu. Oni se mogu kupiti u zvaničnoj prodavnici KK Partizan, u Bulevaru despota Stefana 48, gde je tokom dana izložen i pehar koji su crno-beli osvojili 1992. godine.
-

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
nenadnenad1234
Tuesday, 16.04.2019
14:54

"Partizan de Fuenlabrada".

Kolko smo preobrazili tada ceo jedan grad. Dosli smo ko "izbeglice", iz zemlje koja se raspada, gde tinja gradjanski rat, gde je tvoja teritorija pod sankcijama. Pored svih tih vansportkih problema koje smo imali, mi smo uspeli da okrenemo jedan grad, da stane iza nas i podrzavaju nas, koda smo im rod rodjeni.

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Tuesday, 16.04.2019
15:17

I to protiv spanskih timova.

avatar
Poznavalac
Tuesday, 16.04.2019
12:32

Najjaci bekovski par u evropi zadnjih 30ak godina djordjevic-danilovic i solidni nakic, stevanović, koprivica, rebraca, loncar, silobad...

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Tuesday, 16.04.2019
14:12
avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Tuesday, 16.04.2019
11:40

David Blat: ''Partizan je sinonim za kosarku!''