"Ponos Izraela" od naredne sezone sa dva rostera

Autor: Nikola Miloradović
nedelja 08.04.2018.
15:35
Izvor: Sportske.net

Uprava Makabija donela je važnu odluku pred narednu sezonu.

EPA-EFE/JIM HOLLANDER
EPA-EFE/JIM HOLLANDER

Povezane vesti

Makabi iz Tel Aviva ponovo nije pružio zadovoljavajuće partije u Evroligi, još jednom se nisu domogli Top 8 faze, uprkos velikim ulaganjima.

Tako je uprava došla na ideju da od naredne sezone igra sa dva različita rostera.

Naime, oni će napraviti jedan roster za izraelski šampionat, koji će imati svog trenera i čitav stručni štab, dok će se totalno drugačiji roster boriti u Evroligi, sa svojim trenerom i svojim stručnim štabom.

Ideja je da klub nastavlja da razvija mlade talente kroz izraleski šampionat, a da istovremeno bude kompetentan u Evroligi.

Ovo je učinjeno i zbog restrikcija koje je izraleska liga uvela kako bi "usporila" Makabi, koji je do pre par sezona bio apsolutno dominantan u Izraelu.

Sada će roster uglavnom ispunjem domaćin igračima pokušati da se izbori za što bolji plasman u ligi, dok će Evroligu igrati roster ispunjen zvezdama, kao što je bio slučaj i prethodnih sezona.

Umor više neće biti problem Makabija, videćemo kako će to izgledati naredne sezone i da li će biti nastavljena saradnja sa Nevenom Spahijom.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
NIJE VAZNO
Sunday, 08.04.2018
19:07

Makabi je poslednjih par godina jedna ozbiljna banda od ekipe sa ozbiljno neozbiljnim trenerima koji su vodili ovakvog giganta!!!Ne postoji nikakav sistem,sve se radi danas za sutra tako da ce i naredne sezone biti isto...