Ponoćno saopštenje Budućnosti, najavljuju kraj ABA lige?!

Autor: Darko Mitrović
utorak 23.04.2019.
00:14
Izvor: Sportske.net, kkbuducnost.me

Ali, traže i smene odgovornih...

kkbuducnost.me
kkbuducnost.me

Povezane vesti

Već drugo saopštenje podgoričkog kluba tokom večeri!

Prvo su se oglasili posle incidenata zbog kojih je majstorica finala ABA lige odložena za sat vremena, a onda i oko ponoći, posle debakla njihovog tima (97:54) u duelu sa Crvenom zvezdom.

Najnovije saopštenje Podgoričana prenosimo u celini, odjekuje njihova poruka kako ''ABA liga od večeras više ne postoji''.

''Nakon napada kojeg su zabeležile kamere i preneli svi mediji uključući i srpske, a koje su snimili i članovi naše delegacije, kada su igrači gađani upaljačima, drškama, stolicama i drugim predmetima i kada su napadnuti od strane velikog broja navijača na terenu, povukli su se u svlačionicu, spašavajući se od agresije, potpuno nezaštićeni od strane policije i pored obećanja koje je policija danas poslala Klubu u zvaničnom saopštenju.

Povređeni su igrači Noris Kol, Suad Šehović, a Nemanja Gordić je pogođen stolicom. Svesni da je atmosfera takva da nema uslova da se odigra utakmica, od čelnika ABA lige, za koje smo dobili informaciju da su ucenjeni od strane Crvene zvezde, tražili smo da se isprazni dvorana ili da se utakmica odigra sutra.

Na žalost, mada su Novosel i Čabarkapa videli da su naši igrači u pravom smislu reči jedva izvukli živu glavu i da bi došlo do ozbiljih povreda košarkaša i stručnog štaba, sa potencijalno smrtnim ishodom da su još par minuta ostali na terenu, insistirali su na tome da se za pet minuta vrate na teren, sa pretnjom da će se utakmica registrovati službenim rezultatom od 20:0 u korist Crvene zvezde.

Mada svesni da u toj situaciji možemo biti samo poraženi, prihvatili smo da bi sačuvali igrače i stručni štab. Ponosni smo na naš tim što su u takvoj situaciji ipak izašli na teren.

O svim dešavanjima ćemo detaljno i sa dokazima informisati klubove vlasnike ABA lige, jer sa ljudima koji su nas doveli u ovu neprihvatljivu i ponižavajuću situaciju, ABA liga od večeras ne postoji.

Očekujemo njihovu smenu''.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

21 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Deki.Stankovic.5
Tuesday, 23.04.2019
12:13

Ne podrzavam nimalo ovo sto smo uradili sinoc ali sami ste trazili,sa sljamovima moras da se spustis na njihov nivo,prvi ste zapoceli,vi i vas trener izjavama,ne znam sta ste ocekivali,jos sa ovim saopstenjima samo ispadate smesni,a sto se tice aba lige slobodno idite,ionako ono sto ste slucajno uzeli prosle godine mozda se desi opet za 20 godina.

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Tuesday, 23.04.2019
10:22

Ne zna se ko je gori od vas, igrajte samo svoju ligu i finale na pet, sest ili sedam pobeda:-D Na kraju krajeva, bolje i da niste izasli nego da vas ovi razvale od zivota ili da ste imali neki ''plan B'' u slucaju da krene onakav scenario kao od juce.

avatar
Srbista07
Tuesday, 23.04.2019
10:06

Izgubili 40 razlike i nesto se bune. Treba da ih je sramota. Zvezda je jos u Podgorici mogla da resi. Cestitke Zvezdi na zasluzenoj tituli. Nisam zvezdas, ali su je realno zasluzili.

avatar
pepyslav
Tuesday, 23.04.2019
09:59

Sve su sami zakuvali u Podgorici, predvodjeni izjavama Repese, mada ih je ta atmosfera i dovela do 2 pobede....nema za sta da se zale sad, kako su radili tako im se i vratilo...ali zaista, kad sa onakvim sastavom, protiv Zvezde bez 2 najiskusnija igraca, gube sa ovolikom razlikom, treba da se zapitaju za druge stvari, a ne za ovo...

avatar
Blackmamba24
Tuesday, 23.04.2019
09:37

Znamo da vas mnogo boli sto niste izvukli praznu dvoranu i sto ste pukli 40 razlike

avatar
Old_school
Tuesday, 23.04.2019
09:16

Treba Milu doci i objasniti zasto je bacio (oprao) onolike pare. Da je 5,6 razlike pa ajde. Ali ovo boli. Van toga, ne treba da se izjednacavamo sa njima, jer je ocigledno bilo da smo bolji, timski, mnogo. Moglo se navijati kao juce, kad je pocela utakmica, bez gadjanja, bacanja predmeta. Pokazati razliku, koja je bila i bice zauvek. Posebno ne gadjati igrace, koji su tu, kao i nasi, da igraju, nista drugo.

avatar
Игор Андрејић
Tuesday, 23.04.2019
08:35

licemerje u čistoj formi

avatar
saka7903
Tuesday, 23.04.2019
08:25

Pa vi niste osnivaci ABA lige.
Onda dovidjenja.

avatar
MarkoSi
Tuesday, 23.04.2019
08:22

Kakvi licemeri!? Svestan sam ja da oni moraju da se opravdaju pred DPS javnošću za silne pare koje su ulupali u tim i dovedene zvezde koje su težile isključivo nabijanju sopstvene statistike, ali nisam siguran ni da će crnogorsko političko krilo kriminalne organizacije (kojoj pripada i srpska vlast, da ne bude zabune) progutati ove gluposti. Pokušali ste sve, od zlostavljanja i vređanja košarkaša Zvezde, ponovnog nameštanja sudija (da, Budućnost je imala domaćinsko suđenje na svih 5 mečeva) do ovih jadnih pritisaka napuštanjem terena i kukumavčenjem. Na terenu niste poraženi već razneti u paramparčad i to u 6 od 8 ovosezosnkih mečeva tako da je svaki nastavak ove diskusije samo dodatno poniženje za vas.

avatar
Čerek B.
Tuesday, 23.04.2019
08:19

Ovo svakako nije dobro za ABA ligu ali i za košarku u cijelini. Ako je cilj opstanak i razvoj ABA lige onda se ovakve stvari moraju sprečiti, preventivnim i restrikticnim mjerama. Prvo bi svi učesnici morali da budu objektivni (tako i čelnici i Zvezde i Budućnosti ) pa da kažu, igrači Budućnosti su u petoj utakmici bili ugroženi kao što su igrači Zvezde bili u trećoj. A ne da se hvali atmosfera u trećoj utakmici kao da je to nešto najbolje što je viđeno na košarkaškim terenima. Ako ste primjetili, cijelo vrijeme insistiram na doslednosti u komentarima i stavovima po svim pitanjima i u svim sportovima. Smatram da je to jedini način da se sport dovede u okvire koji mu pripadaju

avatar
3x3
Tuesday, 23.04.2019
07:48

Kad da su u rat isli. Ne znam kako ih nije sramota da ovako nesto izjave. Slazem se da je bilo skroz neprimereno ponasanje. Ti sto su ulazili, to i nisu navijaci. Ne znam ko takve ljude i dalje pusta na stadione i dvorane u doba kamera kad moze da se vidi ko je ko. Uzas i sramota. Ali da je mogao biti smrtni ishod da su ostali jos 5 minuta, evo, ne znam sta bih rekao na to. Napadati igrace protivnicke ekipe samo zato sto se bave sportom kao se ne znam ni ja o cemu radi je teska sramota. U istim uslovima je Zvezda izgubila utakmice u poslednja 2 minuta, a ovi su ispraseni sa kos razlikom 100. To u istoriji nije zabelezeno do sad.

avatar
Mangus
Tuesday, 23.04.2019
07:23

Kao navijac zvezde, reci cu da je sramota sta se desilo sinoc i da su imali pravo da traze odlaganje.
Ali isto tako, kada su njihovi navijavi pravili i vecu glupost u podgorici a dobili samo kaznu praznjenja dva reda sedista, nisu se zalili.

avatar
Pixi GOOL iz kornera
Tuesday, 23.04.2019
03:56

Sram vas bilo junacine.

avatar
Nenad Šmigić
Tuesday, 23.04.2019
03:17

e vala,ako vi istupite iz lige,ja sam najozbiljnije zabrinut za buducnost kosarke na ovim prostorima !!! smesni ste,placete kao neke p..ke,a prosle godine otimacina za anale...izadji mala,izadji mala..heheheh...

avatar
Goran V
Tuesday, 23.04.2019
01:42

Pa da......Niste je osvojili, pa više ne postoji. Što niste rekli da ne postoji ABA liga prošle godine?
Ko vam je to rekao da kažete???
Izgubili ste, u tri utakmice, sa ukupno 100 razlike, u Podgorici, što se tiče atmosfre, nije bilo ništa bolje nego u Beogradu, a vi samo kukate.
Alo bre, deklasirani ste!

avatar
Игор Андрејић
Tuesday, 23.04.2019
01:21

Bolje da su prihvatili 20:0 ... zbog kos razlike

avatar
Dante Hell
Tuesday, 23.04.2019
00:44

Hahahhahah, ko o cemu, kurva o postenju... Izgubili ste sa 50 razlike, ponizavajuce za ABA ligu je sto je takav tim kao sto je Buducnost uopste i igrala Evroligu ove godine. Cao zdravo!

avatar
Jack Rackham
Tuesday, 23.04.2019
00:21

Pa gori su bili navijaci buducnosti u moraci onomad nego sad zvezdini u pioniru

avatar
⭐♦ povratka kralja
Tuesday, 23.04.2019
00:19

"sa potencijalno smrtnim ishodom" :D A sta je bilo u trecoj utakmici kad su vasi navijaci uleteli na teren ?

avatar
Tyrion
Tuesday, 23.04.2019
00:19

Alo junaci jel stebili slepi u Podgorici sta se desavalo to je za vas normalno i pri tome ovo je druga godina zaredom da se u Podgorici ovo desava pa sada malo da vidite kako to izgleda!

avatar
svojnasvome
Tuesday, 23.04.2019
07:22

Vi ne vidite vas? sta je bill u prve dve....vas pristup kosarci je poznat godinama....drmanje koseva, plivanje Jovanovica, gadjanje loptom trenera, urinom,.....to su vasi maniri....prosle godine je izazvao rat covic, pre a tek nakon final.....ovde je kuvao I u polufinalu I sada....o cemu vi pricate....Alo ovde su igraci fizicki napadnuti I povredjeni...