Poluvreme - Srbija vodi protiv Nemačke, trio dominira, a jeste li videli kakva se ekipa skupila oko terena?

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 02.07.2018.
20:50
Izvor: Sportske.net

Pred prepunim tribinama novosadskog SPENS-a, reprezentacija Srbije stekla prednost protiv Nemačke.

BETAPHOTO/DRAGAN GOJIC/MO
BETAPHOTO/DRAGAN GOJIC/MO

Povezane vesti

U Novom Sadu se igra utakmica poslednjeg kola prve faze kvalifikacija za Svetsko prvenstvo između Srbije i Nemačke, a naš tim posle prvih 20 mnuta vodi sa 41:35.

To je borba za prvo mesto u Grupi G, a ''Orlovi'' bi trebalo da večeras dobiju sa više od pet poena razlike, sa koliko su izgubili u Nemačkoj.

Odličan Jelovac na početku, kako u napadu, tako i u odbrani, upravo on je obeležio  našu početnu seriju od 7:0.

Ali, predvođeni Bencingom, Nemci uzvraćaju serijom 5:0 i tokom prve četvrtine gosti su najopasnije pretili u šutu za tri poena, gde su bili gotovo nepogrešivi.

Ipak, to im nije mnogo pomoglo, kako je meč odmicao, sve dominantniji pod košem bio je naš centar Boban Marjanović, a i Milutinov je bio vrlo raspoložen za igru.

Uz pomenutog Jelovca, to je trio koji je bio najistaknutiji u reprezentaciji Srbije tokom prve dve četvrtine.

Maksimalnu prednost imali smo sredinom druge četvrtine, kada je bilo 33:23, Nemci su potom smanjili na 35:30, ali ne zadugo. Srbija se ponovo odlepila na 41:32, ali Bencing trojkom vraća goste u igru - 41:35.

Marjanović i Jelovac posle prvog poluvremena imaju po 11 poena, Milutinov je stigao do 10. Nemce predvode Bencing sa osam i Šreder sa sedam postignutih poena.

Ono što je takođe privuklo pažnju, jeste prisustvo velikog broja naših košarkaških asova koji su došli da pruže podršku Saletovim ''Orlovima'' večeras.

U prvom planu je NBA zvezda Nikola Jokić, čiji je dolazak izazvao najveću pažnju navijača, a tu su i Nemanja Bjelica, Stefan Birčević, Nenad Krstić, Branko Lazić...

BETAPHOTO/DRAGAN GOJIC/MO
Nikola Jokic Boban Marjanovic
-
Nikola Jokic

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke