Poluvreme - Srbija se bez Tea približava preokretu

Autor: Darko Mitrović
subota 10.08.2019.
21:58
Izvor: Sportske.net

Loše je počelo, ali sad već ''miriše'' na preokret.

Beta/Branislav Božić/Ds
Beta/Branislav Božić/Ds

Povezane vesti

Posle prvog poluvremena prijateljske utakmice između Srbije i Litvanije u beogradskoj ''Štark Areni'', rezultat je 40:34 u korist gostiju.

Meč se igra u sklopu priprema za Svetsko prvenstvo u Kini koje počinje 31. avgusta, a ovo je poslednja utakmica našeg tima na domaćem terenu tokom aktuelnih priprema.

Iako je dvorana odlično ispunjena, Litvanci su svojom odličnom igrom u uvodnim minutima prilično utišali naše navijače, pogotovo posle vođstva od 15:3.

Tu prednost su uglavnom održavali do kraja ove deonice, koju je zaključio Bogdanović, prvom trojkom za selekciju Srbije u ovom meču, kojom je smanjio na 23:14.

Ipak, ovaj deo igre ostao je u znaku povrede Miloša Teodosića, plejmejkera našeg tima, koji je posle ukazane pomoći na klupi, ubrzo otišao u svlačionicu, pa sada svi čekamo informacije o ozbiljnosti njegove povrede.

U drugoj četvrtini je već sve izgledalo bolje, iako Litvanci za sada ne dozvojavaju preokret. Najviše problema nam pravi Grigonis, koji je večeras izuzetno raspoložen i koji je već stigao do 18 postignutih poena.

Srbija je tokom druge četvrtine uspela da priđe na 25:21, potom i na 36:31 preko sve boljeg Bobana Marjanovića.

Ulanovas potom pogađa za 38:31, a onda, na 37 sekundi do poluvremena, vasa Micić konačno pogađa i drugu trojku za naš tim - Srbija smanjuje na 38:34, ali do kraja poluvremena Litvanci stižu do ''plus šest''.
-

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke