Poluvreme - Partizan vodi u paklenoj atmosferi, šta navijači zameraju i jednima i drugima?

Autor: Darko Mitrović
subota 30.03.2019.
19:49
Izvor: Sportske.net

Počelo je nervozno, ali kako utakmica odmiče, gledamo sve zanimljiviju košarku. Za sada, ipak, daleko od nivoa iz prvog meča.

ABA liga/Crvena zvezda mts
ABA liga/Crvena zvezda mts

Povezane vesti

Posle prvog poluvremena u prepunom ''Pioniru'', pred oko sedam hiljada navijača Partizana, crno-beli protiv Crvene zvezde vode sa 34:27 u drugoj utakmici polufinala plej-ofa.

Nervozno su počeli i jedni i drugi, a ono što je odmah ohrabrilo navijače Partizana, to je da je kapiten Novica Veličković bio u startnoj petorci, čime je pokazao da i pored problema sa povredom večeras može da značajno doprinese igri svog tima. Zvezda je, kao što smo već izvestili, večeras bez povređenog Reglenda.

Partizan je iskorostio prvi napad preko Gagića, Zvezda je potom vezala pet poena preko Riversa i Fajea, a onda su i jedni i drugi dosta grešili, promašivali, sve dok Veličković nije smanjio na 5:4, da bio onda Bandža Si doneo prvo vođstvo crno-belima u ovoj utakmici - 6:5.

Ali, mnogo je vremena prošlo dok se došlo do ovog rezultata, a koliko je prva četvrtina bila neefikasna, dovoljno govori da je na ulasku u poslednji minut prve četvrtine rezultat bio 9:7 za Partizan!

Ipak, do kraja prve deonice crno-beli uspevaju da uvećaju svoju prednost, pre svega zahvaljujući Radetu Zagorcu koji je pogodio trojku za 13:9 u korist Partizana.

Početak druge četvrtine obeležila je trojka Vanje Marinkovića, koji je Partizanovu prednost uvećao na ''plus šest'' - 17:11.

Zvezda je potom vezala četiri poena, a onda nova trojka za Partizan, ovoga puta Jaramaz za 20:15.

Ali, to nije uzdrmalo Zvezdu, koja je u narednih par minuta zaigrala bolje i u napadu i u odbrani, pa je vezala ukupno osam poena, a Simanić i Davidovac su svoje poene u tom periodu postizali uz prekršaje crno-belih i sa linije penala bili precizni, pa je Zvezda okrenula na 23:20.

Andrea Trinkijeri je reagovao taj-autom, ali nastavili su crno-beli loše da šutiraju, što Zvezda dodatno koristi i preko Perperoglua sa linije slobodnih bacanja uvećava prednost.

A onda, Aleksej Nikolić ne dozvoljava crveno-belima da se značajnije odlepe i ne samo to, nego je sa dve vezane trojke najzaslužniji za novi rezultatski preokret - 28:25 za Partizan.

Nikolić je ovim poenima postao najefikasniji u Partizanu sa šest poena, u Zvezdi je to Perperoglu sa osam.
-
- - -

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke