Poluvreme - ''Orlovi'' od sjaja do očaja, čija igra najviše zabrinjava? (TVITOVI)

Autor: Darko Mitrović
nedelja 08.09.2019.
15:21
Izvor: Sportske.net

Odlična prva i katastrofalna druga četvrtina, mogu li naši reprezentativci do preokreta?

EPA-EFE/COSTFOTO CHINA OUT
EPA-EFE/COSTFOTO CHINA OUT

Povezane vesti

Posle prvog poluvremena u Vuhanu, Španija vodi protiv Srbije rezultatom 45:37 u borbi za prvo mesto u Grupi J, koje donosi lakši put kroz nokaut fazu.

Prvu četvrtinu je bilo uživanje gledati. Izuzev malo problema koje nam je u uvodnim minutima pravio Oriola, strelac prvih šest poena za Špance, reprezentacija Srbije je bila bolji rival, igrala raznovrsno u napadu, sigurno u odbrani i razlika u korist našeg tima se polako uvećavala.

Maksimalno je iznosila devet poena u našu korist (20:11), a Španci su do kraja ove deonice smanjili na 20:13.

I Bogdan Bogdanović se raspucao, postigao je devet poena u prvom kvartalu i sve je izgledalo kako smo samo mogli da poželimo.

Ali, od početka druge četvrtine počeli su veliki problemi u našoj igri. Potpuno su Španci zaustavili naš napad, uz to počeli da nalaze sve veće ''pukotine'' u odbrani ''Orlova'' i ne samo da je prednost iz prve četvrtine ''istopljena'' u prvih par minuta drugog kvartala, nego su Španci vrlo brzo poveli sa 26:22, trojkom Serhija Ljulja.

Veliki doprinos preokretu u seriji Španaca od 10:0 početkom druge deonice dao je i raspoloženi Klaver i  za nešto više od dva minuta u drugoj četvrtini primili smo isti broj poena kao u čitavoj prvoj!

Konačno je ovaj prazan hod reprezentacije Srbije prekinuo Nikola Jokić, svojim poenima na nešto manje od šest minuta pre poluvremena - 26:24.

Nešto kasnije, Huančo Ernangomez je svojom trojkom vratio četiri poena razlike u korist Španaca (29:25).

I dalje su postojali vidljivi problemi u napadu ''Orlova'', sve više promašaja i nesnalaženja protiv sve organizovanije španske odbrane, pa su Španci poveli i sa 31:25 preko Ribasa sa linije penala.

Ni tu nije bio kraj našin problemima, na tri minuta do odlaska na odmor Gasol pogađa za 35:27, a malo energije i samopouzdanja našem timu dalo je zakucavanje Milutinova - 35:29.

Ali, ni to ne pomaže, Riki Rubio vezuje dve trojke, Španci odlaze na ''plus dedet'' - 41:31.

Lučić i Bogdanović na ulasku u finiš drugog kvartala smanjuju svojim poenima na 41:35, a na 14 sekundi pre poluvremena Bogdan još jednom pogađa za 42:37. Ipak, posle tajm-auta, Ljulj pogađa novu trojku za ''plus osam''.

Bogdanović je sa 14 poena, sedam skokova i pet asistencija ubedljivo najbolji u našem timu, Lučić ima sedam poena, Milutinov pet, Jokić i Jović po 4, ali nedostaju poeni Nemanje Bjelice, koji se još nije upisao u strelce.

Kod Španaca Rubio osam, po šest Ljulj, Klaver i Oriola.
-
- - - - -

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Mads87
Sunday, 08.09.2019
17:07

Normalno da udvajaju Bogdana kad guduric jovic i lucic ne mogu da ubodu vola. Gudurica da ostavis 10 suteva sam da sutne ne znam da li bi 2 dao. Lepo je imati dobre centre ali sta ti vredi kad spolja imas jednog samo. Micic nije vrh igrac ali za razliku od ostalih spoljnjih nesto i uradi .Uzeo je dve lopte u dva napada u trecoj cim je usao nije on kriv sto lucic i guduric ne znaju da sutnu. Trebalo nam je ovako prizemljenje da budem iskren a i ne razumem jokica uospte na sta mu ono lici

avatar
petar000
Sunday, 08.09.2019
15:34

Sada dolazi do izrazaja (jer je protivnik jak) ta Miciceva nonsalancija koja je primetna i u pripremnim utakmicama i na prvenstvu. Generalno, kada je usla petorka sa njim, Bobanom, Bjelicom i Guduricem nastao je potpuni raspad sistema.Boban je zabrinjavajuce beskoristan kada je na terenu, od Gudurica sam mnogo vise ocekivao, a Bjelica neprepoznatljiv u ovom poluvremenu. Sve njih nekako strah da odu do kosa nego igraju neke povratne lopte, neke nepotrebne dodatne pasove koji jednostavno ne mogu da prolaze protiv jakih ekipa. Imali smo period od pet minuta kad niko do kraja ne ode nego napravi prednost i onda odigrava igracu koji nije u nekoj poziciji. Jedino sto me tesi da i pored lose igre a dobre Spanaca razlika nije ogromna. Videcemo, ali ovo nije bilo dobro. Prvo smo usli lagano u utakmicu, skoro potcenjivacki, a onda smo se najedared prepali i previse poceli da respektujemo Spance. U sustini, nama je Bogdan sve. I da ni on nije na nivou ovo bi vec sada bilo reseno. Da ne pricam o tome da su ovi to ukapirali i samo njega cuvaju, a ostali se uzentali nista ne mogu da pogode.

avatar
Rise up
Sunday, 08.09.2019
15:26

Ne moze samo jedan igrac da nam igra. Nisu spanci nista specijalno igrali koliko smo mi ocajni. U svakom slucaju ako neko moze da preokrene to je nas tim.