Poluvreme - Ma, ko je ovde evroligaš? Zvezda razbija branioca titule, ''delije'' u transu!

Autor: Darko Mitrović
nedelja 14.04.2019.
19:55
Izvor: Sportske.net

Gde je stala protiv Partizana u majstorici polufinala, Zvezda je samo produžila u finalu, na oduševljenje njenih navijača.

Beta/Branislav Božić/Mo
Beta/Branislav Božić/Mo

Povezane vesti

Pre dva dana Budućnost je bar tokokm prvog poluvremena delovala kao ravnopravan rival, večeras im Zvezda ni to nije dozvolila.

Posle prvih 20 minuta igre, tim Milana Tomića vodi protiv aktuelnog šampiona sa ubedljivih 54:38, iako Bili Beron za sada nije šuterski raspoložen.

Slično kao i u prvoj utakmici, Budućnost je povela, ovoga puta sa 4:0, ali vrlo brzo je Zvezda uhvatila prepoznatljivi ritam, ''stegla'' odbranu, proradio je šut, uz Odžovu dominaciju nad Bitadzeom.

Doduše, držala se Budućnost do pred kraj prve deonice, a onda je krenula Zvezdina furiozna serija, raspucali su se Čović, Dobrić, pa Perperoglu vezuje osam poena, uz sve glasniju podršku sa tribina, pa gosti nisu znali više šta ih je snašlo, a njihov trener Repeša je svoju muku pokušao da olakša skidanjem kravate početkom drugog kvartala.

Nije mu ni to pomoglo, Zvezda je povela sa 40:24, potom na sredini drugog kvartala nova trojka Perperoglua za ''plus 17'' - 44:27.

Posle par grešaka Davidovca, gosti prilaze na 44:32, ali crveno-beli ne dozvoljavaju bilo kakvu neizvesnost, pa poenima Fajea se vraćaju na 17 poena viška - 51:34.

Ni tu se Zvezda nije zaustavila, Odžo joj je doneo ''plus 20'' - 54:34.

Sjajni Perperoglu ima stopostotan šuterski učinak - 12 poena (3/3 za dva, 2/2 za tri), Čović i Dobrić imaju po sedam. Goste predvode Erl Klark i Goga Bitadze sa po sedam poena, ali Budućnost nema nijednu pogođenu trojku posle 20 minuta igre. Zvezda je upisala pet trojki, iz ukupno devet pokušaja - po dve Davidovac i Perperoglu, jednu Dobrić.
-
- - - - - - - - -

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Goran_Ilic
Monday, 15.04.2019
09:20

A sunce ti,igramo kao Golden State pre 3 godine,mlevenje mesa :D .

avatar
Realni Arthur
Sunday, 14.04.2019
20:06

SVe je ok za sada, bitno da mi dobijemo, mislim da smo kvalitetniji sto moram iskren da priznam da nisam video do pocetka play-offa, ili Tomic to lepo skockao pa nama izgleda i lepo, i atraktivno i borbeno a i supesno. Znaci Delije, ajmo drzimo palceve, da dobijemmo i drugu u nizu, a zaista bih hteo neki komentar od Grobara, jer bih to bio komentar od protivnika, mi znamo malo da budemo jednostrani u komentarima. Srecno