Poluvreme - Ko se ovome nadao, Rivers preuzeo dirigentsku palicu, Zvezda vodi (TVITOVI)

Autor: Aleksandar Obrenović
sreda 17.04.2019.
19:55
Izvor: Sportske.net

Poluvreme u Podgorici, strasti su se smirile, a Crvena zvezda vodi.

ABA liga/Buducnost Voli
ABA liga/Buducnost Voli

Povezane vesti

Prvih 20 minuta je prošlo, Crvena zvezda ima prednost 45:50 u Podgorici u atmosferi koja prevazilazi normalne okolnosti imajući u vidu veliki broj bačenih upaljača, gađanja loptom Čovića i Odža, kao i vulgarne pesme navijača Budućnosti koji su ponovo vređali porodicu Nebojše Čovića.

Budućnost je imala prednost samo tokom prvih dva-tri minuta, vodili su sa 4:2, ali je onda Crvena zvezda upalila motore i krenula ozbiljnije ka košu protivnika.

Trojkom Lazića je Zvezda stigla do 7:4, a fantastičan je bio tandem Čović-Cirbes koji je vezao nekoliko dobrih akcija.

Nakon nove trojke Filipa Čovića Crvena zvezda je stigla do 14:21, a Kej-Si Rivers je srećnim poenima završio četvrtinu košem u poslednjoj sekundi za 18:25, čime je najavio sjajnu drugu deonicu.

Da je u formi potvrdio je Rivers trojkom posle samo 15-ak sekundi u drugoj deonici, Zvezda je imala i +10 u nekoliko navrata, ali su Gordić i Nikolić vratili Budućnost u igru.

Ipak, Rivers nije dao prednost, igrao je kao u transu, nije mogao da promaši i brzo je sakupio 17 poena (3/3 za dva i 3/3 za tri). Kada je Bili Beron pogodio trojku iz veoma teške situacije Zvezda je vodila sa 12 poena razlike.

Treći prekršaj najboljeg igrača Budućnosti u prvom poluvremenu, Norisa Kola, mnogo znači za Crvenu zvezdu pred nastavak utakmice, ali je Budućnost uspela da se vrati u igru pred nastavak utakmice zahvaljujući Džeksonu i Baroviću, ali i zbog loše organizacije napada. Onih 12 poena razlike su se brzo istopila, na ulasku u poslednji minut Budućnost je stigla na -4.

Jedan od utisaka poluvremena jeste i blokada Odža pri rezultatu 45:49 na 30 sekundi do kraja.

Rivers ima 19 poena, na drugoj Kol ima 10.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Realni Arthur
Wednesday, 17.04.2019
20:08

Zasad dobro je, ako uzmemo u obzir vaznost utakmice i atmosferu koja je tako "gospodska" mirna, bez psovki, bez pretnja, itd, itd. Znaci Gosp. Repesa nemoj vise nikad da pomenes navijace, istih huligana imaju i Delije, i Grobari a i ostali. Zvezda igra bas dobro, nadam se da ce da lomi rezultat u trecoj cetvrtini i da u uzivamo u cetvrtoj bez stresa, onako merakljiski, Delijski. Rivers konacno onaj stari, pravi ubica, a za druge nemam sta standardno dobro, jos bez Reglanda, Stratosa, Boze moj, konacno me moja Zvezda ubedili igrom da je bolja od Buducnosti, jer sam imao neku sumnju, kao ovi umorni od Eurolige, pa mozda sve to zbog nase zapaljive atmosfere, pa ovo, pa ono, BRAVO za sada, derzim palceve, Boze pomogni nam da resimo to veceras. Srecno

avatar
Doktor Trax
Wednesday, 17.04.2019
19:57

K.C. Rivers klasa je proradilaaa!