Poluvreme - Ključa ''Arena'', čudesni Mozli, Partizan istopio dvocifreni minus! (TVITOVI)

Autor: Darko Mitrović
nedelja 09.02.2020.
18:49
Izvor: Sportske.net

Prvo poluvreme većim delom bilo u znaku gostiju, a onda je ''Valjak'' dodao gas.

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/MO
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/MO

Povezane vesti

Derbi 19. kola ABA lige izazvao je ogromno interesovanje, ''Štark Arena'' je puna, ali to nije obeshrabrilo goste iz Podgorice.

Posle prvog poluvremena, Partizan vodi sa 47:45 protiv Budućnosti, iako su gosti imali i 12 poena prednosti.

Od samog početka meča Podgoričani su imali blagu prednnost, Partizan je konstantno jurio rezultat i kad god bi crno-beli anulirali vođstvo rivala, veoma raspoloženi Šehović i Danilo Nikolić su vraćali razliku u korist Budućnosti koja se tokom prve četvrtine kretala od tri do pet poena razlike.

Početkom drugog kvartala ta razlika je duplirana, Šehović je nastavio sa ''dalekometnom paljbom'', upisao je četiri trojke iz prvih pet pokušaja, Nikolić je pogodio još dve, a uz njih najviše problema crno-belima pravi i plejmejker Nikola Ivanović.

Sredinom druge deonice Budućnost je povela sa 38:26, ali Volden i Pejdž vrlo brzo uzvraćaju i Partizan je prišao na 38:32.

To je bio samo početak Partizanove serije, kapiten Veličković vezuje potom još četiri poena i Partizan je uhvatio priključak, a nešto kasnije Rašon Tomas sa linije penala donosi izjednačenje crno-belima - 41:41.

U polednjem minutu crno-beli stižu i do preokreta - 47:75!

Međutim, sve ovo je praćeno fenomenalnom energijom Vila Mozlija, koji još nije upisao prve poene, ali u odbrani deli ''rampe'', baca se za svaku loptu i svojim potezima ne samo da diže na noge navijače, nego i svojim saigračima značajno olakšava posao u napadu.

Markus Pejdž je sa 13 poena najefikasniji u Partizanu (trojke 4/7), na drugoj strani Šehović 12 (trojke 4/6).
-
- - - - - -

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Petar Petar
Sunday, 09.02.2020
20:04

Birca i Jankovic su kao babe neke. S tim sto ovaj Birca izgubljen covek u vremenu i prostoru. Velickovic ponovo sa previse emocija, a on kad je takav nesto i nije od koristi ekipi, nije tragican, ali je u fazonu jedan dobar potez pa dva ocajna. Veci deo poluvremena me je ova utakmica podsecala na dve neke prethodne. Prva je protiv Zadra prosle godine, kad vizuelno kao pokusavamo da izginemo na terenu, a u stvari sve radimo pogresno i naopako, a druga na koju me je podsecala je utakmica Zvezda - Buducnost iz ove sezone kada je Buducnost isto uvek kada joj je trebalo nalazila nacin da postigne poene. Dalje, veci deo poluvremena je ponovo defanzivni skok bio ogroman problem i to najvise zahvaljujuci dvojcu Jankovic, Velickovic, ili Jankovic Bircevic. Znaci ljudi ne mogu da obezbede skok nego im dolazi Volden da hvata lopte pored Martina i Nikolica. Sve u svemu, realno receno smo se ipak izvukli u ovom poluvremenu jer je u jednom trenutku izgledalo kao da ce utakmica biti zatvorena, tolioko smo pogubljeno delovali i jurcali kao muve bez glave dok je Buducnost bukvalno u tim trenucima u svakom trenutku znala kako hoce a igra. Bice cupavo, videcemo...

avatar
Realni Arthur
Sunday, 09.02.2020
19:58

AJde vi dezurni kriticari nikad vam nije dosta, pa eto pre sao dva dana bila tekma protiv Virtusa i povreda Gordica, pa putovanje, pa umor, i jos ima neke kritike, samo dobijte ove djetice kako znate i umete, bice tesko, nesto mi izgleda da su popunili forum, bas jako deluju. Birca je daleko od forme, cak od vremena reprezentacije ocajan je, ali nesto mi izgleda sve ofo indijanski, na silu, bez nekih akcija, gube se lopte na dodavanja, pa iz kontre se ne psotize kos pa se odbija na trici i bum trica i mnogo turbulencije. Samo da ne pusta marmelada u drugom poluvremenu i pasce ovi, jer ne mogu da imaju 80% za tri poena celu tekmu!