Polako, opet otpisujete Zvezdu, a sećamo se šta je bilo prošle godine!

Autor: Mihajlo Vidojević
petak 13.10.2017.
09:58
Izvor: Sportske.net

Novu sezonu u Evroligi šampion Srbije započinje duelom sa Žalgirisom u Kaunasu. Zvezdi je pred start takmičenja ponovo zakačena etiketa autsajdera ali smo prošle godine bili svedoci da na terenu stvari stoje drugačije.

kkcrvenazvezda.rs
kkcrvenazvezda.rs

Povezane vesti

Petu sezonu za redom košarkaški klub Crvena zvezda mt:s predstavljaće Srbiju u Evroligi, a četvrti uzastopni put biće jedini reprezent naše zemlje u elitnom takmičenju.

Uoči prvog meča koji crveno-beli igraju u Kaunasu protiv Žalgirisa dobro je prisetiti se šta se sve dešavalo tokom leta i na osnovu toga videti koliki je potencijal Crvene zvezde u Evroligi.

Pođimo od toga da je i ove godine Zvezdi zakačena etiketa "autsajdera". Klub sa Malog Kalemegdana zauzeo je poslednje mesto na Evroliginoj "Power Rankings" listi uz procenu da promena stručnog štaba i većeg broja igrača predstavlja najveći balast za srpskog predstavnika kada je borba za plej-of u pitanju.

Ništa novo što se tiče prognoza "stručnjaka" koji su i prošle sezone Zvezdu stavili na poslednje mesto pa su se češkali po glavi u trenucima kada je Zvezda bila među prva četiri nakon serije od sedam uzastopnih pobeda.

Vratimo se na promene koje su se dogodile tokom leta kako bismo videli koliko je Zvezda zaista kvalitetna i šta su najveći nedostaci ove ekipe.

Crvena zvezda mt:s nakon promene stručnog štaba i rostera kreće u novi ciklus i zbog toga navijači ne bi trebalo da prave poređenja sa prethodnom sezonom koja je bila vrhunac onoga što je Dejan Radonjić radio nekoliko godina unazad.



Dušan Alimpijević je najmlađi trener u Evroligi, a novoformiranoj ekipi će biti potrebno vreme da se ukomponuje i da dobije fizionomiju po kojoj će biti prepoznatljiva.

Veliki broj rotacija u rosteru koji se dogodio tokom leta sigurno će uticati na igru tima ali ne treba zaboraviti da je Zvezda angažovala igrače sa "pedigreom" i one mlade koji imaju veliki potencijal.

Pero Antić, Milko Bjelica i Tejlor Ročesti kao najiskusniji, te nešto mlađi Marko Kešelj, Džejms Feldin i Branko Lazić predstavljaće najveću snagu crveno-belih, a najveća je enigma koliko će oni mlađi moći da pomognu u Evroligi.

Nemanja Dangubić i dalje spada u grupnu mladih igrača iako ima dosta iskustva igranja u Evroligi a u istom "košu" su još Matijas Lesor, Nikola Jovanović, Stefan Janković, Ognjen Dobrić, Stefan Lazarević, Dragan Apić, Dejan Davidovac i Nikola Radičević.

Najvažnije od svega jeste da navijači budu skromni kada su očekivanja u pitanju, da se ne ponesu time što će fajnal-for sledeće godine biti odigran u Beogradu jer to ne znači da je organizovan da bi Zvezda igrala na njemu.

Kako sezona odmiče sticaćemo bolji uvid u to šta su najveći kvaliteti i mane ovog tima, a prethodna iskustva naučila su nas da unapred ne kačimo nikome etikete autsajdera i favorita.

"Delije" imaju zadatak da na svakoj utakmici u Evroligi ispune halu i podrže ekipu jer će u tom slučaju rezultati sigurno doći. Da li je plasman u plej-of realan znaćemo kako sezona bude odmicala ali je sigurno da Zvezda neće biti "topovsko meso" u Evroligi.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

17 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
nemam pojma
Friday, 13.10.2017
21:12

15. pobedio 16.

avatar
Povratak bota 7855
Friday, 13.10.2017
22:21

Neke ptice nikad ne polete, ali albatros uvek.

avatar
Nemanja Vidiiic No1
Saturday, 14.10.2017
00:20

deveti tim u evropi..dok neko primi 111 od albe,ej albe,treba da se pokrijes

avatar
Korner-Pixi-G000000L
Friday, 13.10.2017
16:07

Napred Zvezdo, napred Institucijo, napred ponosu Srbije i srpske dijaspore.

avatar
Doktor Trax
Friday, 13.10.2017
15:59

Ajd naleti sta je!CZ

avatar
Markо Đorđević
Friday, 13.10.2017
14:45

Bez pritiska. Ne znam sta se desuilo u klubu, ova sezona je trebalo da bude vrhunas, da se napadne F4. Za to je bio uslov da 90% igraca iz prosle sezone ostane i da se na primer Dion Tompson zameni boljim igracem. Desio se reset, idemo dalje, sta cemo. Od momaka ocekujem da se bore na terenu i to je sve. Desetak pobeda bi bilo fantasticno, da budemo oko 10. mesta. Sve preko toga je premija sto se evrolige tice, u ABA i KLS ne sumnjam.

avatar
CZYNWA
Friday, 13.10.2017
13:26

Na 1 smo odlicni, cak mozda i bolji nego prosle godine, jer sad imamo dva ozbiljna pleja, Rocestija kao porntera i Radicevica kao razigravaca. Sto se ostatka vanjske linije tice, Dobric me je odusevio, i on ce mozda biti i glavni igrac, dok je kapiten standardno zaduzen za odbranu, sa Dangubicem, od koga ocekujem bolju igru naprijed. Feldin za sad nista, ali polako, dobar je igrac, dok je Keselj potpuni promasaj. Na 4 ce mnogo zavisiti od veterana Milka i Pera, Jankovic je vise za ABA dok se ne navikne na Evropsku kosarku. Na 5 Lesor zvjerka, pun pogodak, ali nema pravu zamjenu, jer tesko da Jovanovic moze ista u EL,a Milko prosto nije petica, sto znaci da ce Lesor igrati po 30min. Ekipa nije nista losija od proslogodisnje, cak se usudjujem reci i bolja, ali trener je novi, dosta neiskusan, ofanzivno orijentisan, za razliku od prethodnog. Da je Radonja na klupi, nadao bi se TOP8, a ovako sta uradimo uradimo. I da, trener mora ostati, mora se prilagoditi i Radonju su u pocetku mnogi pljuvali.

avatar
Darko Markovic_fb1
Friday, 13.10.2017
18:00

Radonju su pljuvali ali on je sa iskustvom iz buducnosti vodio zvezdu dok Alimpijevic kaska za Radonjicem jedno 10 godina.Cak se usudjujem da kazem da cemo zbog neuskustva trenera da izvisimo i u ABA...neosporno je da je talentovan ali nije zvezda svetska banka da olako prospe sezonu...

avatar
Toto Salvatore Riina
Friday, 13.10.2017
12:04

Ma dobro, to je Zalgiris, nije Alba... Da je Alba, to bi bilo nezgodno. Oni uvek prebace stotku...

avatar
Bojan Samardzic
Friday, 13.10.2017
11:57

Prosle godine su predvidjali pretposljednje mjesto, cini mi se upravo iznad Zalgirisa. :) Desavaju se iznenadjenja, ali ne svake godine, a promjena strucnog staba je najveca enigma za sve, niko ne zna sta ocekivati od Alimpijevica. Iskustvo igraca je takodje problem, jer osim nabrojanih igraca, ovi mladji nemaju iskustva u EL a morace igrati. Proslih godina Radonja je veoma lagano uvodio mlade igrace u EL. Pozitivna okolnos je to sto su ti mladji igraci zaista talentovani. Vidjecemo, ne treba nas unaprijed otpisivati, ali ni ocekivati puno. To 'puno' je prosla sezona, ulazak u top 8 bilo rano cudu a final four prosto nije realan i ne treba da se pominje uopste. Da ne bude zabune, za mene je veliko uzivanje, sreca i zadovoljstvo gledati Zvezdu uopste u EL.

avatar
Nemanja Vidiiic No1
Friday, 13.10.2017
11:49

7 uzastopnih pobeda ej,ma neka oni otpisuju tako je najlepse

avatar
Manitu
Friday, 13.10.2017
14:19

Splet okolnosti koji se desi jednom u istoriji kluba.Zapamti dobro jer toga vise nece biti.

avatar
Nemanja Vidiiic No1
Friday, 13.10.2017
18:26

i sve je drugo u pitanju a ne nas kvalitet,7 utakmica zaredom slucajno dobismo,splet okolnosti itd itd,toliko o tvojoj realnosti,mada sta ocekivati od tebe

avatar
Nemanja Vidiiic No1
Friday, 13.10.2017
17:58

ma slabi protivnici

avatar
nemam pojma
Friday, 13.10.2017
11:12

dvoboj fenjeraša po prognozama, 15. i 16. po eurohupsu.

avatar
Amar Zornic
Friday, 13.10.2017
11:02

Korak po korak , samo hrabro

avatar
!?!?!?!?!?
Friday, 13.10.2017
10:20

Zvezda kreće,Željko drhti !!!! Izdrži maestro,ha,ha,ha !!!