Pojavio se snimak sastanka: ''Nemam ništa protiv da Crvena zvezda igra Evroligu, ako...''

Autor: Darko Mitrović
subota 25.04.2020.
09:53
Izvor: Sportske.net

Sastanak je trajao četiri sata, bilo je određenih spekulacija šta je ko rekao, a onda se pojavio - snimak!

aba-liga.com/Budućnost VOLI
aba-liga.com/Budućnost VOLI

Povezane vesti

U sredu je održan video-sastanak čelnika ABA lige sa predstavnicima klubova, a glavni zaključak je da se sačeka konačan stav Evrolige sredinom maja, pa da se tek onda donese konačna odluka o još uvek aktuelnoj sezoni regionalne lige.

U medijima se potom pisalo o polemici čelnih ljudi Budućnosti i Partizana, Dragana Bokana, odnosno Ostoje Mijailovića, da bi njih dvojica vrlo brzo demantovali da je tu bilo nekakvog sukoba.

A onda, par dana kasnije, na jednom YouTube kanalu pojavio se audio snimak sastanka, sa kojeg izdvajamo deo izlaganja Dragana Bokana i Ostoje Mijailovića.

U jednom trenutku, Bokan je konstatovao da neće imati ništa protiv da Crvena zvezda igra Evroligu, ukoliko to bude stav većine i ako ne bude uslova da se sezona odigra do kraja.

''Razumijem Partizanov stav da želi da prolongira situaciju da bi na kraju možda dobio šansu da za 'zelenim stolom' postane šampion zbog nemogućnosti odigravanja. To je njegov cilj, da se domogne Evrolige, ali moram da kažem da je u ovom trenutku pozicija sasvim druga.

Mislim da se to ne može desiti i mislim da će nas sljedeće godine u Evroligi ponovo predstavljati Crvena zvezda.

Ja mislim da Đoko (Pavićević, predsednik Mornara) nema ništa protiv da dođemo da odigramo fajnal-for pred praznim tribinama u Beogradu, nikakav problem nemamo. Neka nam Srbija kao država organizuje brz protok do hotela, da uvaži preglede koje ćemo mi redovno raditi zadnjih 28 dana od okupljanja...

Smatram da ako nema uslova da se odigraju utakmice u Srbiji daj da tražimo alternativno. Ako neko hoće da nas ugosti u Hrvatskoj da odigramo fajnal-for i to ja prihvatam u ime Budućnosti. Prihvatam da igramo i u Sloveniji, prihvatam da igramo utakmice i na Kanarskim ostrvima, bilo gdje....
-
Bonus
-
Mislim da u ovom trenutku nema većine da se liga završi ovim rezultatom. Osjećam iz Čovićeve reakcije - da bi se na kraju ova liga poništila i Crvena zvezda bi igrala Evroligu. Nemam ništa protiv toga, jer ipak Budućnost je samo jedan glas među jednakih 12 i ako nemamo većinu to moramo poštovati.

Nemam ništa protiv da Crvena zvezda igra Evroligu ako mi ne uspijemo da se dogovorimo prvo zbog interesa ABA lige.

Generalno gledajući Partizan ima svoj stav da za 'zelenim stolom' bude šampion. To sigurno neće podržati Crvena zvezda, Budućnost, Mornar i Cedevita... Crvenoj zvezdi najviše odgovara da se ovo odugovlači, a mislim da ni to ne može proći. Mislim da mi dolazimo u situaciju da budemo običan dekor u ABA ligi.

Ne pada mi na pamet, Budućnost je ove godine imala 3,6 miliona eura budžet. Mi smo išli sportski da igramo do kraja, mislim da smo svi tako i krenuli sezonu, ali ako treba sad da je završavamo na ovaj način gledajući propozicije, zareze, znake uzvika... Ako je Partizan prvi neka se odigra taj fajnl-for u Beogradu, bez obzira što ćemo mi kao Budućnost biti u podređenoj situaciji, jer je Crvena zvezda pozicija broj 3. Mi ćemo to progutati i bićemo spremni da igramo fajnal-for koji će se igrati u Beogradu'', rekao je Bokan.
-
Baner stoni tenis
-
Ono što je predsedniku Partizana zaparalo uši je Bokanova ocena da crno-beli žele titulu ''za zelenim stolom''. Mijailović je, s tim u vezi, podsetio i na neke primere iz prošlosti.

''Ja nijednog momenta na ovom sastanku nisam predložio da Partizanu treba da dođe titula za nekakvim 'zelenim stolovima'.

Ja samo želim da podsetim da je Igokea pre sedam godina ušla u Evroligu sasvim zasluženo, a da su tih dana promenjena pravila i da je u Evroligu otišla neka druga ekipa.

Želim takođe da kažem da je 1999. godine, takođe nije igran plej-of i fajnal-for i otišli su Zvezda i Budućnost u Evroligu. Ja ne tražim ispred Partizana bilo kakve povlastice u ovom trenutku. Ja sam imao konkretan predlog da mi danas odredimo datum do kada ćemo da nastavimo takmičenje u predviđenom formatu. Ja zastupam interese svoga kluba, interese svojih navijača", objasnio je Mijailović.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

17 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Momcilo Stojanovic
Saturday, 25.04.2020
14:57

Svako normalan zna, da jedino Partizan može nešto da izgubi,svim ostalima odgovara sve drugo osim da prvi bude najboljeplasirani u trenutku prekida.Najrealnije da se prvenstvo završi,bez proglašenja pobednika,a da prvi na tabeli,zasluženo,ide u EL.Sve ostalo su interesi klanova i vraćanje ili uzimanje avansa za neke rezultate,koji su se ili će se dogoditi.

avatar
Petar Petar
Saturday, 25.04.2020
14:56

Znao sam ja da je ovakav scenario veoma realan cim ovi iz Zvezde cute, evo vec vise od mesec dana. Da je bilo koja druga opcija u igri, do sad bi citali jedno pedeset saopstenja bukvalno svakodnevno. Samo meni nije jasno kakve veze ima prekid EL sa ucestvovanjem tima iz ABA lige, ako se ona odigra? 80% timova u EL svakako ima licence i sto se njih tice prvenstva i ne moraju da se igraju i nemam pojma zasto bi ostao isti predstavnik iz liga koje daju predstavnika plasmanom ako se one odigraju? Sve u svemu, nebitno je, ali sam siguran bio da je ova opcija na stolu onog trenutka kada je PREDSEDNIK ZVEZDE poceo da prica kako kosarka nije bitna, jedino je bitno da eto, ako mozemo zive glave da sacuvamo i ostala prenemaganja. Na pocetku ove krize je prvi zavapio kako se mora resiti liga, kako je obavezno da se odigra, a onda je odjednom sve to "postalo nebitno". A Partizan je cutao, cutao, kao po obicaju, a verujem da su i oni znali to, ako sam ja mogao da dodjem do tog zakljucka i oni su sigurno. E, sad kad su stavljeni pred svrsen cin gde je PREDSEDNIK ZVEZDE vec izlobirao sve i gde PREDSEDNIK BUDUCNOSTI nema nista protiv da Zvezda igra EL koju nije izborila ove sezone, ali zato nema sanse da Partizan tu ligu dobije za "zelenim stolom" jer to nikako ne odgovara razvoju kosarke u Crnoj Gori, dok im poklanjanje ucesca Zvezdi, bas donosi visestruke koristi. I jos jedna stvar mi nije jasna u celoj prici... U KOM JE TO TACNO TRENUTKU BUDUCNOST DALA SEBI ZA PRAVO DA JE ONA TAJ TIM KOJI CE ODLUCITI KAKO CE SE ZAVRSITI PRVENSTVO??? Cime je zaluzila toliku moc? Ja sam odavno rekao da je to jedina ekipa u bilo kom sportu koju mrzim sto koliko i Zvezdu. jednostavno nema razlike u pogledu te dve ekipe, osim sto je jedna malo ruralnija verzija one druge. I nakraju, ako vec Zvezda mora u EL, pravo pitanje je zasto joj ta EL ne da licencu i mislim da nikakvih problema niko ne bi pravio, ovako ovaj scenario je jedno veeeliko muvanje i veelika prevarajer jednostavno ne postoji ni jedan jedini azlog ako Zvezda igra EL zasto to iz ABA lige ne bi bio bukvalno bilo koji drugi tim, od Partizana do Zadra. Svakako ucesce nije izboreno na terenu i onda je cak postenije resenje, ako nema pobednika u ligi i ako se ponisti da ABA i nema predstavnika sledece godine u EL nego da ovako dva pajtosa dodeljuju jedan drugom to mesto dok su ovi iz Partizana jednostavno nesposobni da ista tu promene. Valjda je sad ok kada ne napisem ime coveka kome ime ocigledno ne sme da se pomene u bilo kom kontekstu?

avatar
Saturday, 25.04.2020
20:03

To ti je isto kao ono smesan virus pa strasan virus pa ponovo skoro pa smesan. Preokret pa zaokret...

avatar
Old_school
Saturday, 25.04.2020
21:11

Pojesce te kiselina. Ne valja da se mrzi.

avatar
Колатерална Штета
Saturday, 25.04.2020
13:47

Jednostavno je, ako se odluče za poništavanje lige, Partizan da istupi iz iste i da proba da igra samo SLS ili da traži način da igra VTBA ligu...

avatar
ViniciusJR
Saturday, 25.04.2020
12:38

Nije rekao da je za to da Zvezda ide u EL,kako sad odmah neki to shvataju i odmah spajaju njega i Covica. Koliko sam shvatio odnosi se na to, da sta god da se odluci vecinom, treba da bude prihvaceno kako bi ABA liga opstala. I to treba da je stav svih. Kako vecina odluci, prihvati se to i idemo. Mada, nazalost svi znamo da ce Zvezda odmah da tuzi sve oko sebe ako ne poniste ligu. A ako ne bi bilo vremena da se nastavi, mislim da je gotovo sigurno da ce se prije izglasati da se trenutna tabela proglasi konacnom, nista od ponistavanje ove sezone.

avatar
Saturday, 25.04.2020
20:06

Da nisam slusao na Jutjubu pa da ti i poverujem da nije tako rekao Hahaha Vecinu cini sedam, a ne cetiri ili (kao u ovom slucaju) pet klubova jer u ovoj ligi jedno telo ima dve glave, a sva ostala (tela) po jednu.

avatar
Saturday, 25.04.2020
11:33

Veoma je zanimljivo kako sad ovaj drzi stranu svoje drugarice i kako on pouzdano zna za sta se zalazu Mornar i OliCed iako je jasno da oni sigurno ne bi uzeli ABA ligu. Ako opet ovi budu igrali Evroligu (i kako moze jedna osoba da ima dva glasa prilikom odlucivanja, molim vas), to ce biti cak cetvrti put pocevsi od 2012. g. da dobiju nesto sto im ne pripada, zapravo cak i pet ako uracunate i 2015. godinu kad su, po njihovim recima, okoncali uppr i kada nisu smeli uopste u evropske kupove, a pritom ovim mislim samo na slucajeve kad su administrativnim putem dobili nesto na poklon. Za '99 sam rekao da necu nista reci, tada su dovoljno rekli i pokazali samim igrama i rezultatima u EL.

avatar
Pipo Inzagi
Saturday, 25.04.2020
12:28

Zanimljivo ko priča o dobijanju nečega što ti ne pripada,zaista zanimljivo....

avatar
Saturday, 25.04.2020
20:07

O cemu ti pises, 'leba ti? Vazno da si tri tacke stavio kao da ces ispasti mnogo bistriji zbog toga Hahaha

avatar
Limenka
Saturday, 25.04.2020
10:17

Ovde ne mogu svi da budu zadovoljni, osim kada bi Evroliga pustila 2-3 tima iz ABA lige da ucestvuju sledece godine. A od toga nema nista, neverovatno da je evropska kosarka spala na privatnu ligu, do zadnjeg momenta se i ne zna da li ce ABA prvak ucestvovati u Evroligi. Katastrofa,