Pohod na zlato započet ubedljivim trijumfom "Orlova"!

Autor: Mihajlo Vidojević
nedelja 02.08.2015.
21:11
Izvor: Sportske.net

Košarkaška reprezentacija Srbije odigrala je u nedelju prvu kontrolnu utakmicu u sklopu priprema za predstojeće Evropsko prvenstvo i ostvarila ubedljiv trijumf.

fiba.com
fiba.com

Povezane vesti

Aktuelni vicešampion sveta savladao je selekciju Mađarske rezultatom 81:61 (18:16, 24:14, 19:13, 20:18) u prvom kontrolnom susretu odigranom na Kranjskoj Gori.

Najefikasniji u redovima naše reprezentacije bio je Nemanja Nedović sa 14 poena ali je značajnije od poenterskih učinaka to da su svi igrači dobili priliku da igraju osim pošteđenih Teodosića, Bjelice, Milosavljevića i Ercega.

Borbenošću se istakao centar Ognjen Kuzmić koji je dobio veću minutažu zbog odsustva Bobana Marjanovića.

Reprezentativci Srbije od 19. jula borave na Kranjskoj Gori a duel sa Mađarskom jedini je zakazan u prvoj fazi priprema.

Duel sa severnim susedima bio je prilika da se oseti lopta nakon napornog rada a uoči nastavka priprema koji će doneti mnogo više taktičkog uigravanja.

Ekspedicija reprezentacije Srbije pripreme nastavlja u Francuskoj na prijateljskom turniru koji će biti na programu od 6. do 9. avgusta.

Podsećamo da Evropsko prvenstvo počinje 5. septembra a Srbija će biti u grupi sa Nemačkom, Španijom, Turskom, Italijom i Islandom.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke